Clicky

Vier keer brons voor Barracuda zwemmers in Antwerpen

Copyright Omroep Zuidplas

Dit paasweekend is de Antwerp International Youth Swimming Cup (AIYSC) gezwommen door een viertal junioren zwemmers die zich voor deze internationale wedstrijd hadden gekwalificeerd.

Op vrijdag stond de 50 meter vlinderslag op het programma, Marit Huisman zwom een fraaie 31.94 en hiermee verbeterde ze haar PR met een seconde en voor deze mooie prestatie verdiende ze een bronzen medaille.

De tweede wedstrijddag kwamen alle vier de zwemmers in actie. Na een iets teleurstellende 100 meter vrijeslag van Mila Oomens (drie seconden boven haar PR) revancheerde ze zichzelf prachtig met een podiumplek op de 50 meter rugslag en daarna een verbetering van haar PR met bijna 2 seconden op haar 50 meter schoolslag maakte haar persoonlijk succes compleet.

Ook Anouchka Bos had zichzelf op meerdere afstanden gekwalificeerd, op haar favoriete slag, de schoolslag, zwom ze de 50 en de 200 meter en wist op beide afstanden de derde podium plek te bemachtigen en bracht daarmee de medaille spiegel op vier keer brons voor de Barracuda zwemmers.

Foto: Marit Huisman baan 5 en Mila Oomens baan 6 tijdens hun start op de 50 meter schoolslag