Clicky

IJsselvogels hervat veldcompetitie met thuisnederlaag

Copyright Omroep Zuidplas

De eerste veldwedstrijd van IJsselvogels tegen Achilles eindigde in 13-16. 

Met de uitwedtrijd (20-8) in het achterhoofd stelde het team zich als doel om niet meer op die manier overklast te worden en zich te richten op de eigen ontwikkeling. Het plan was gericht op de rust bewaren in de aanvallen, de tegenstander het tempo ontnemen en vooral om in de verdediging fouten te voorkomen.

Deze returnwedstrijd was er dus één om te peilen of er tussentijds vorderingen zijn gemaakt. Hoewel de start alsnog overdonderend was getuige de 2-7 achterstand wist de ploeg bij rust de schade beperkt te houden tot 6-10. Typerend waren weer de verdedigende fouten in die eerste helft: 3 vrije worpen en 1 vrije bal tegen maakten juist dat verschil.

Na rust meer oog op het voorkomen van die standaardsituaties en wat slimmer spelen, wat uiteindelijk een beter resultaat gaf, onder zeer zware omstandigheden, het kwik steeg naar 24°C en met een geselende zon.

Nu alle aandacht voor het voorkomen van de verdedigende overtredingen, het zelf veroorzaken van vrije worpen en het benutten van de toegekende vrije ballen, zodat de ploeg in de wedstrijden "gewoon" kan meekomen.