Clicky

VV Groeneweg en Rood-Wit in evenwicht

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg en Rood-Wit uit Sint Willebrord hielden elkaar op Tweede Paasdag in evenwicht. In Zevenhuizen werd het 1-1.

In een gezapige eerste helft kwam Groeneweg tot twee kansen. Robin Zuierveld kon een steekbal niet promoveren tot doelpunt door een goede sliding van Justin van Gastel van Rood-Wit. Vlak voor tijd kon Freek Hoogeveen koppen, zijn inzet werd echter door doelman Andy Steging onder de lat getikt.

Pas in de tweede helft kwamen beide ploegen tot voetballen, wat resulteerde in de snelle 1-0 voor Rood-Wit. Aanvoerder Boy van Steen kwam oog in oog met Groeneweg-keeper Rocco van Es te staan en rondde koeltjes af. Met nog twaalf minuten te gaan deed Groeneweg wat terug na legio kansen gemist te hebben. Een vlot lopende aanval belandde voor de voeten van Mario van Dieren die in de korte hoek raak schoot. De wedstrijd kende nog één smetje, door te laat ingrijpen voor buitenspel van de grensrechter botste Freek Hoogeveen en doelman Steging waardoor eerstgenoemde zijn tweede gele kaart ontving en er met rood vanaf moest.

Groeneweg blijft door het gelijkspel nu drie wedstrijden ongeslagen. De Zevenhuizenaren blijven daardoor dertiende met twaalf punten, zeven achter nummer twaalf Zwervers en zes voor op nummer laatst VELO.