Clicky

Eerste overwinning TC Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van TC Nieuwerkerk speelden tweede paasdag thuis tegen het Haagse Leimonias, de nummer twee van de Eredivisie Heren.

De Nieuwerkerkers behaalden slechts vier punten uit de twee voorgaande wedstrijden, het was dus noodzaak zoveel mogelijk punten binnen te halen om niet de aansluiting met de bovenste regionen te verliezen.

Guy den Heijer, inmiddels weer fit na een duimblessure, gaf gelijk zijn visitekaartje af door zijn single tegen Michiel van der Goes met vier aces te beginnen. Vervolgens won hij de partij in twee sets (6-1 6-1). Bart van den Berg(foto bij artikel) speelde tegen Bas van der Valk. Na een verloren eerste set, won hij de tweede. In de derde set moest Van den Berg, naar eigen zeggen, zeer diep gaan en op zeker spelen. Na een bijna drie uur durende strijd kon hij opgelucht de overwinning vieren (4-6 6-2 6-3).

Jeroen Camfferman had het zwaar tegen de van TOP Papendrecht afkomstige Lennart van der Linden. Camfferman stond vanaf het allereerste begin fors onder druk tegen de voormalig nummer 439 van de wereldranglijst en het lukte hem niet om in de partij komen (2-6 2-6).

Invaller Alban Meuffels bewees vandaag zijn waarde voor TC Nieuwerkerk. In de single tegen Yannick Ebbinghaus lieten beide spelers mooi tennis zien met super lange rally’s. In de eerste set had Meuffels een setpoint, maar benutte deze niet en verloor hem vervolgens. Hij herpakte zich in de tweede en derde set en na de langste partij van de dag verzilverde hij voor TC Nieuwerkerk het derde punt, waarmee de tussenstand na de singles op 3-1 kwam.

Net als vorige week kwam het nu ook op de dubbels aan. Meuffels/Camfferman stelden na een lang gelijk opgaande spannende strijd tegen Van der Valk/Van der Goes de overwinning zeker na een tiebreak in de tweede set (6-4 7-6). Den Heijer/Van den Berg stonden zowel de eerste als de tweede set lang voor, maar het lukte hen niet deze voorsprong vast te houden (6-7 4-6) waarmee de eindstand op 4-2 kwam.

De komende twee weken is er in verband met de meivakantie geen zondagcompetitie. De eerstvolgende competitiewedstrijd is 12 mei in Naaldwijk.