Clicky

Koningsdagexpositie in de Dorpskerk in Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas

Op 27 april van 9.30 tot 17.00 uur is er een kunstexpositie in de Dorpskerk op Kerkplein 12 in Moordrecht. 

Deze 11e Koningsdagexpositie heeft het thema ‘Een goed gesprek’ en bestaat uit werken van kunstenaars uit Moordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel. Om 9.30 uur wordt de expositie geopend door voormalig huisarts in Moordrecht, dr. A. van der Wild.

Een kunstwerk spreekt je aan of niet. En in elk kunstwerk schuilt een verhaal. Het leuke van kunst is dat iedereen de vrijheid heeft om er eigen gedachten bij te hebben of er iets anders in te zien dan een ander. Op die manier reiken de deelnemende kunstenaars gespreksstof aan. Er is daarom ook volop ruimte voor ontmoeting én gesprek in de prachtige, historische Dorpskerk.

Vanaf 12.00 uur is er live kamermuziek in diverse bezettingen met piano, strijkers, fluit en klarinet. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd zelf een klein schilderij maken én dat direct exposeren in de kerk.

Toegang is gratis en de koffie staat klaar.