Clicky

Oranjeconcert André van Vliet en Marije Weenink 3 mei 2019

Copyright Omroep Zuidplas

De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert samen met Flying Eagle het dubbelconcert van organist André van Vliet en dwarsfluitiste Marije Weenink op vrijdag 3 mei in de Dorpskerk van Moordrecht. 

André van Vliet, 1969, begeleidde al op zeer jonge leeftijd de erediensten. Inmiddels was hij lessen gaan volgen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hierna zette hij zijn studie voort op het Utrechts Conservatorium, alwaar hij in 1991 het diploma behaalde. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, daarnaast groeit ook het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Ondertussen is André dirigent van een aantal koren en organist in zijn woonplaats Polsbroek.

Marije Weenink, 1995, rondde in 2016 haar bachelor opleiding af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en volgt momenteel haar master studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze treedt regelmatig op, zowel solo, in ensembles als in orkesten.

André van Vliet en Marije Weenink treden zowel gezamenlijk als solo op. Ook zullen enkele Vaderlandse Liederen ten gehore gebracht worden.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk te Moordrecht. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €10,00 in de voorverkoop, voor kinderen tot en met 15 jaar €1,50. Op de avond zelf bedraagt de toegang €12,00, voor kinderen €3,00. Kaarten te bestellen via www.flyingeagle.nl.

Het volgende orgelconcert van de Stichting Orgelcultuur Zuidplas staat gepland op zaterdag 29 juni met een orgelconcert van Gerben Budding in de Hervormde Kerk te Moerkapelle.