Clicky

College Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit

Copyright Omroep Zuidplas

Op 23 april ging het college van Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit te Moordrecht. 

Tijdens het bezoek werden ervaringen uitgewisseld en zijn de mogelijkheden verkend om de ambities van elkaar te versterken. Het college van Zuidplas bezoekt elke maand een bedrijf.

Kijkje in de keuken
Het Moordrechtse bedrijf Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit komt voort uit het bedrijf Van Blitterswijk dat tuin- en parkmachines voor de particuliere en zakelijke markt levert. Sinds 2005 is Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit  specialist in duurzame mobiliteit. Zij is de landelijk importeur van Goupil elektrische bedrijfswagens in Nederland, die onder meer worden gebruikt voor de bezorging van boodschappen door online supermarkt Picnic. De elektrische bedrijfswagens zijn zuinig, stil en schoon en worden ook geleverd aan onder andere vakantieparken en groenvoorzieningsbedrijven van gemeenten. Inmiddels rijden er ruim 2000 elektrische voertuigen rond. Van Blitterswijk was afgelopen jaar, samen met nog acht andere MKB-bedrijven, genomineerd voor de OndernemersPrijs Midden Holland. Van Blitterswijk werd daarbij door de jury geprezen vanwege haar vermogen om naast een traditionele onderneming een nieuw bedrijf op te bouwen wat geheel past in deze tijd.

Directeur Wouter van Blitterswijk nam het college allereerst mee in een boeiende presentatie over de start, groei en noodzakelijke transitie van het bedrijf. Met vallen en opstaan heeft dat geresulteerd in een landelijk opererend dealernetwerk, importeurschap van Groupil en de positie van marktleider duurzame bedrijfsvoertuigen in Nederland. Vervolgens kreeg het college een rondleiding door het bedrijf en daarbij veel inzicht in het innovatieve, logistieke proces en hoe het team van Van Blitterswijk dagelijks zorgt voor een hoge kwaliteit van dienstverlening, dat zij met 100% tevreden klanten ook echt waarmaakt. De groei die het bedrijf in 2018 heeft doorgemaakt heeft geleid tot een verdere professionalisering en biedt het bedrijf tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld het aantrekken en opleiden van jong talent.