Clicky

Strijd om het schaakkampioenschap van Moerkapelle is ontbrand

Copyright Omroep Zuidplas

De eerste twee partijen zijn inmiddels gespeeld. André Nieuwlaat kon zich met enig geluk voor deze finalepoule plaatsen omdat twee geplaatste spelers zich hadden terugtrokken.

Hij moest direct al met de zwarte kleuren aantreden tegen de huidige clubkampioen Wouter Vroegindeweij. Er kwam een door André voorbereide siciliaanse draak op het bord en toen Wouter niet de juiste voortzetting koos, kwam hij direct in de opening een pion achter met ook nog eens een dubbelpion op de c-lijn. Wouter vocht voor wat hij waard was maar na 70 zetten moest hij toch de koning omleggen.

In de andere partij nam debutant Ron Droog routinier Maarten Vroegindeweij onder vuur. Dat leverde Ron bijna een vol punt op maar de ervaren Maarten kon toch nog aan het eind van de avond remise maken. De derde partij tussen, eveneens een debutant, Martijn Vroegindeweij en Marcel de Haan wordt op een andere datum gespeeld.

Naast de finalepoule werden er nog vier partijen gespeeld. Dirk Molenaar en Jan Blok kwamen remise overeen. Remco de Zwart bond Kevin Bakker aan zijn zegekar. Hetzelfde deed Rik Wortman in zijn partij tegen Arie Ymker. Onze altijd optimistische Hans Geerling voegde de daad bij het woord door Christiaan Noorland te verslaan.