Clicky

Vrijdag 3 mei: '112-markt' in Capelle

Copyright Omroep Zuidplas

Aanstaande vrijdag 3 mei kan jong en oud weer genieten van de Capelse 112-markt.

Het evenement wordt deze keer in het voorjaar gehouden. Van 12.00 uur tot 16.30 uur geven brandweer, politie, en handhaving diverse demonstraties en kunnen kinderen in verschillende voertuigen zitten. De 112-markt vindt plaats op het parkeerterrein van Sporthal Schenkel aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel.

Bezoekers krijgen tijdens de 112-markt een beeld van het dagelijkse werk van de hulpverleners. Ook geven de hulpdiensten demonstraties zoals het blussen van een vlam in de pan, het ontsnappen uit een brandend huis via virtual reality, demonstratie van de politie-meldkamer en het openknippen van een autowrak. De EHBO-vereniging van Capelle laat zien hoe een defibrillator werkt en kinderen kunnen zich laten schminken als slachtoffer van een ongeval. Bestuurders van brommers en scooters kunnen hun brommer of scooter op de rollerbank laten testen of deze binnen de toegestane snelheid blijft. Gaat de brommer of scooter te hard dan volgt het advies om de brommer of scooter aan te passen. Deze keer worden er geen bekeuringen uitgeschreven. Ook de traditionele snackwagen van brandweer staat op het parkeerterrein van Sporthal Schenkel zodat kinderen die aan een activiteit hebben meegedaan een gratis patatje kunnen halen.

Kom met de fiets
Gezien de verwachte drukte in de vakantie worden bezoekers geadviseerd met de fiets te komen. Fietsen kunnen geparkeerd worden in de fietsenstalling bij Sporthal Schenkel. Auto’s kunnen gebruik maken van de parkeerterreinen op het sportpark (ter hoogte van SVS en Tennis Club Capelle). De 112-markt begint vrijdag om 12.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Foto's: Frank de Roo