Clicky

Eindelijk erkenning voor Waddinxveense verzetsman Toon Pille

Copyright Omroep Zuidplas

Waddinxvener Toon Pille is officieel erkend als verzetsman. Zijn naam krijgt een plaats op de Nederlandse erelijst van gevallenen.

Dat laat burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis weten in de eerste video-aflevering van ‘Vertel Waddinxveen!’. Samen met inwoners van Waddinxveen zette de burgemeester zich de afgelopen maanden in voor erkenning. Met succes.

Nieuwenhuis: “Sinds ik burgemeester ben in Waddinxveen vertellen heel veel mensen mij iets over Toon Pille en het verzetswerk dat hij deed. Ik kwam erachter dat ondanks meerdere poging zijn rol in het verzet nooit officieel erkend is. Samen met Hans Geel, Martin Kraaijenstein en Bert Woudenberg hebben we een uiterste poging gedaan. Ik vind het enorm waardevol hier als burgemeester een bijdrage aan te kunnen leveren.”

De video waarin burgemeester Nieuwenhuis kijkers samen met Hans Geel in de zoektocht naar erkenning meeneemt, is de eerste uit de serie ‘Vertel Waddinxveen’ De video is te vinden op de website (www.waddinxveen.nl/vertelwaddinxveen) en het Youtube-kanaal ‘Gemeente Waddinxveen’. In de serie ‘Vertel Waddinxveen’ wil de burgemeester kijkers 3 a 4 keer per jaar meenemen op zoek naar Waddinxveense verhalen. Inwoners die zelf een Waddinxveens verhaal kennen dat verteld moet worden, kunnen zich melden bij de burgemeester via burgemeester@waddinxveen.nl.