Clicky

VV Capelle verslaat Nootdorp op eigen sportpark 't Slot

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft op het eigen sportpark een weliswaar verdiende, maar moeizame overwinning geboekt op Nootdorp. 

Na een 1-1 ruststand stond er na ruim 95 minuten 4-2 op het scorebord. Nootdorp speelde lange tijd met 10 man na een onterechte rode kaart in de 34e minuut na een pittige maar ongelukkige overtreding.

Jamie Jaliens en Philppe den Hartog waren na blessureleed vandaag weer van de partij en Philippe was erg ijverig en het leek na zijn voorzet in de eerste minuut al 1-0 voor Capelle te worden maar Kevin van la Parra kon net z’n voet niet tegen de voorzet krijgen. In de 5e minuut een vrije trap van Nootdorp, maar Bradly van der meer hield zijn doel schoon. Capelle was veelal in de aanval, maar op het winderige sportpark kwamen veel ballen niet aan. In de 8e minuut kreeg uitblinker van vandaag Rutger de Bos de bal, maar hij zag eigenlijk niet goed wie hij kon aanspelen. Hij besloot te schieten en de bal verdween onhoudbaar in de hoek.

Capelle bleef de betere ploeg, maar het spel bleef te slordig en ook een mooie kans in de 23e minuut voor Luuk Kraaijeveld, die prima inkopte, maar even vakkundig door de keeper tot corner werd verwerkt, leverde niet een grotere voorsprong voor Capelle op. In de 29e minuut was het van la Parra die een 100% kans niet verzilverde. Daarna de 34e minuut, die Nootdorp een rode kaart kostte. De scheidsrechter floot soms warrig en vriend en vijand waren het er over eens, dat dit echt niet meer was dan geel.

In de 37e minuut een kopbal van Bram de Bruin, maar weer geen goal. In de 38e minuut een totaal ander beeld. Capelle knoeide in de verdediging, uiteindelijk schoof Rutger de Bos de bal op keeper Bradly van der Meer terug, maar een aanvaller van Nootdrop worstelde zich er tussen en een lichte overtreding van Bradly leverde een penalty op, die prima werd benut. Tegen de verhouding in stond Capelle plotseling op 1-1. Nootdorp speelde op het randje en dat kostte de heren enkele gele kaarten.

Na rust een zelfde spelbeeld, Nootdorp wachtte af en Capelle trok ten aanval, maar soms zonder goed overleg en de man meer was vaak niet te zien op het veld. Na 2 goede kansen in de 46e en 48e minuut werd het in de 52e minuut door de ijverige Kevin van la Parra dan toch eindelijk 2-1 en leek de wedstrijd min of meer gespeeld. Er kwamen nog meer kansen, maar er werd niet gescoord. In de 69e minuut werd Luuk Kraaijeveld eruit gehaald en Redouan Boulfalfal kwam erin. In de 72e minuut een makkelijk weg gegeven corner, waar Nootdorp dankbaar van profiteerde. De matig genomen bal kwam over de grond in een kluwen spelers terecht en werd op de paal geschoten. Voor iemand van Capelle iets had kunnen uitrichten scoorde Nootdorp voor de 2e maal deze middag in een ondertal situatie een goal.

Trainer van Bremen haalde er in de 78e minuut een verdediger er af en zette Nassim Asrih er in de aanval bij. Nootdorp leek het te gaan redden, wisselde nog om tijd te rekken en ook in de 87e minuut nog een wissel bij Capelle toen Bram de Bruin met een neusblessure moest uitvallen. Ricardo Lelieveld kwam hem vervangen. In de 89e minuut was het dan toch plotseling heel Capelle dat kon juichen, een bal werd diep gegeven en Nassim Asrih scoorde beheerst de 3-2. Er werd tot de 95e minuut door gespeeld en Kevin van la Parra maakte nog een mooie goal en daarmee kwam de eindstand op 4-2.

Er wachten nog drie finales, volgende week uit tegen Volendam, de week erop uit in ’s-Gravenzande en op de laatste dag thuis tegen Spijkenisse. De achterstand op Spijkenisse en eventueel Smitshoek is nog in te halen om p/d wedstrijden te ontlopen. Rechtstreekse degradatie is al niet meer mogelijk. Spijkenisse staat 1 punt boven Capelle, Smitshoek 2 en Swift 3 punten, dus er is nog veel mogelijk onderin.

Volendam en Ter Leede staan met 58 punten beide aan kop, dus Capelle mag volgende week proberen te stunten in het palingdorp.