Clicky

VV Capelle pakt in en tegen Volendam drie punten

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag heeft VV Capelle in en tegen Volendam een prima prestatie geleverd. Uiteindelijk stond er na 95 minuten spelen 0-1 op het scorebord tegen de mede koploper en hiermee is de kans van Capelle om p/d wedstrijden te ontlopen behoorlijk gestegen.

Er moeten nog 2 finales worden gespeeld en met deze instelling en vechtlust moet het mogelijk zijn.

Op het oude kunstgras van Volendam was vooral de sterke wind een grote tegenstander voor beide ploegen. Capelle startte met de wind mee en Volendam had soms moeite om uit het eigen doelgebied te komen. Aan de andere kant was de wind weer vaak net te hard, zodat de pass naar voren niet bij de aanval terecht kwam.

In de 11e minuut een eerste goede mogelijkheid voor Capelle, maar de vrije trap van Rutger de Bos ging ver over. Na al weer een vrije trap counterde Volendam in de 14e minuut, maar tot een echte kans kwam men niet. Ook enkele kleine kansjes daarna zorgden niet voor paniek in de achterste vier bij Capelle. Aan de andere kant leverde kleine kansjes voor Luuk en Rutger ook niets op. In de 30e minuut een kans voor Capelle, maar de bal werd door Volendam verwerkt en men counterde zeer snel. Jelle Pollemans redde ten koste van een hoekschop en een blessure, omdat de Volendam aanvaller vol op zijn voet terecht kwam. Jelle moest er later ook geblesseerd af en Julian Agatowski mocht zijn opwachting maken. Omar Shee ging op de plaats van Jelle spelen.

Volendam kreeg voor rust nog enkele kansjes, maar Bradly redde in eerste instantie in 2 keer en ook dat gevaar werd afgewend. Net voor rust nog een kans voor Capelle maar Kevin van la Parra kon geen kracht achter de bal krijgen en het rollertje kon eenvoudig door de doelman van Volendam worden opgeraapt. De rust brak aan met 0-0.

Tegen de wind in nam Capelle na rust toch het initiatief en in de 47e minuut kreeg Bram de Bruin op de helft van Volendam de bal, hij begon aan een solo, werd niet echt aangepakt en knalde perfect binnen. Een prima opsteker voor Capelle.
Volendam probeerde de zaak naar de hand te zetten, maar ook daar was de eindpass veelal niet goed of te hard en kwam er geen gevaar. In de 63e minuut leek Capelle de voorsprong uit te bouwen, maar de kogel van la Parra spatte op de lat uiteen. Even later gebeurde het aan Capelle kant ook, dus voorkwam de lat ditmaal de gelijkmaker van Volendam. Volendam wisselde enkele malen en Boris Letterie kwam in de 78e minuut Keven van la Parra aflossen. Volendam bleef het proberen en na een vrije trap en geel voor Rutger de Bos, kwam in de nastoot van de vrije trap Volendam heel dichtbij de gelijkmaker. Met een uiterste krachtsinspanning werd de bal door Luuk Kraaijeveld van de lijn geknald en bleef het 0-1 en erg spannend.

Volendam kreeg enkele corners op een rij en ook en vrije trap op ruim 16 meter leidde niet tot de gelijkmaker. Bij opnieuw enkele corners kreeg ook Bradly nog geel van de scheidsrechter die over het algemeen een goede wedstrijd floot. Na 95 minuten werd er uiteindelijk afgefloten en Capelle en de supporters mochten juichen.

Volgende week uit tegen s-’Gravenzande en de laatste thuiswedstrijd tegen Spijkenisse, dat nu door Capelle is gepasseerd op de ranglijst. Zoals al eerder geschreven met deze inzet en wilskracht moet directe handhaving mogelijk zijn. Voor Volendam waren de druiven erg zuur, want mede koploper Ter Leede won wel en staat nu 3 punten de op de oranje mannen uit het palingdorp voor.