Clicky

Moordrechtse scouts verrassen bewoners De Hanepraij met appeltaart

Copyright Omroep Zuidplas

Drie scouts van Scouting Moordrecht hebben zaterdag 11 mei appeltaarten gebakken voor bewoonsters van verzorgingshuis De Hanepraij in Gouda.

Op die manier gaven ze Moederdag een extra feestelijk tintje.

Dihanne Dijkman, een van de woonondersteuners van De Hanepraij, is ook actief als leiding bij Scouting Moordrecht. Zij vond het een leuk idee om de jonge scouts Melissa, Ties en Amber (13-15 jaar jong) een middagje mee te laten kijken in de keuken en de huiskamer van een verzorgingstehuis. Dit bleek een groot succes. ‘De ouderen waren verrast door de spontane actie en de scouts waren blij dat ze van dienst konden zijn. Zij vonden het een bijzonder en een leerzaam programma, weer eens heel iets anders dan alle andere scoutingprogramma’s’, zo kijkt Dijkman terug.

Een van de scouts, Melissa, zegt: ‘Ik vond het heel leuk om lekker te bakken en ondertussen te praten met de ouderen. Ik zou zeker vaker langs willen komen om te helpen.’ Amber: ‘Het leukste vond ik dat er steeds nieuwe mensen aan de tafel kwamen zitten, die dan even met je in gesprek gingen.’ En Ties zegt dat hem is opgevallen dat iedereen in De Hanepraij elkaar kende en hielp met van alles.

Gezien de positieve reacties van alle partijen (de bewoners, het personeel en de scouts) is het goed mogelijk dat in de nabije toekomst meer van dit soort activiteiten worden georganiseerd, zegt Dijkman.