Clicky

VV Moerkapelle weet in Polsbroek weer niet te winnen van hekkensluiter SPV ’81

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle reisde gisteren af naar SPV ’81 in Polsbroek. Na de mooie zeges in de rustperiode van de afgelopen 3 weken zou het mooi zijn als Moerkapelle de punten uit Polsbroek ook wist mee te nemen.

Maar gezegd moet worden dat, ondanks het feit dat SPV ’81 hekkensluiter is, het voor Moerkapelle de laatste jaren altijd heel lastig is om een punt mee te nemen uit Polsbroek. Vandaag ontbreken bij Moerkapelle aanvoerder Daniel van den Hoven en Van Dommele. Geblesseerd zijn Den ouden en Jager. Kortom een gepuzzel voor trainer Peters hoe de opstelling er vandaag zal uitzien.

Zoals veelal staat er ook vandaag weer een erg harde wind schuin over het veld bij SPV ’81, hetgeen voetballen op zich al lastig maakt. Daarnaast weten we dat de thuisploeg het fysiek duel zeker niet zal schuwen. Terecht tracht de scheidsrechter het spel van meet af aan kort te houden. Na een stevig begin weet Moerkapelle pas halverwege de eerste helft de eerste kans te creëren. Koolhaas schiet de bal net over. Zoals gezegd speelde de wind een belangrijke factor ook bij het nemen van de corners die veelal niet goed aankwamen. De grootste kans creëerde Moerkapelle na een half uur spelen, helaas wist geen van de Moerkapellenaren  de bal in het doel te werken. Een schot van De Bruin kwam even later recht op de doelman af. Enig ludiek vermaak waren nog de achtergrond geluiden van de koeien. Zo ging de wedstrijd met een 0-0 gelijke stand de rust in.

Direct na rust kreeg Koolhaas een groet mogelijkheid. Hij schoot de bal echter het zijnet in. Na een kwartier spelen kwam de bal vanaf het middenveld hoog richting het strafschopgebied van Moerkapelle. Een van de aanvallers van SPV ’81 liep buitenspel maar een andere speler wist de buitenspelval te omzeilen, wat de verdediging van Moerkapelle en keeper verraste. SPV ‘81 profiteert en zorgt evenzo verrassend voor een voorsprong voor de thuisclub. Trainer Peters wisselt en brengt Van Dam in het elftal. Even later brengt hij ook Slingerland in. Spv ’81 putte moed uit de voorsprong en keeper Sloof brengt even later redding. Moerkapelle gaat meer op de aanval spelen. Dat brengt achterin de nodige spanning met zich mee en keeper Sloof moet nogmaals zijn uiterste best doen om de bal uit het doel te houden. Moerkapelle is vanmiddag niet in haar goede doen en bereikt lang niet het niveau van een aantal weken terug voor de rustperiode. Ook dit keer wordt het lastig om een punt mee huiswaarts te nemen.  Vijf minuten voor tijd lijkt het er op dat Moerkapelle nog een kans krijgt maar die wordt abrupt door de grensrechter wegens vermeend buitenspel afgevlagd. In de 90ste minuut krijgt SPV ’81 nog een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap te nemen. De wind die al veel partte had gespeeld deed dat vanmiddag nogmaals want de bal zeilde met de wind mee zo het doel in. Het fysieke spelletje ligt Moerkapelle niet zo. Vlak voor tijd moest Van Dam nog een harde trap incasseren. Symbool voor het spel van vanmiddag. De wedstrijd eindigde in een voor Moerkapelle teleurstellende nederlaag van 0-2. De kleine kans op de derde periode titel is hiermee heel ver uitzicht geraakt. De drie vrije weken hebben Moerkapelle weinig goed gedaan want van de positieve flow van die weken ervoor was niets meer van te zien. Hopelijk weet Moerkapelle zich voor de twee laatste wedstrijden van dit seizoen nog even op te laden. Volgende week 18 mei staat de uitwedstrijd in Bodegraven op het programma.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Pieter Verweij (Thymen Eindhoven), Thom van den Berg, Thijs van Nieuwkoop, Joop van Beek,  Frank van der Bas(Jurgen Zoet), Remon de Bruin, Harmen Verweij, Joost Voskuilen (Timon van Dam), Michael Koolhaas, Tim Koorevaar.