Clicky

Jeugdig VV Groeneweg verliest bij koploper

Copyright Omroep Zuidplas

Een jeugdig v.v. Groeneweg verloor zondag met 5-0 van VOC in de eerste klasse. Voor VOC drie belangrijke punten, die bijna midweeks behaald hadden moeten worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd die om 14:00 zou starten was er enige consternatie. Scheidsrechter Straver viel in de warming up geblesseerd uit. Zijn vervang, Ron Karremans, kwam iets over half drie aan, waardoor Groeneweg mocht weigeren de wedstrijd te spelen. Het leek er even op dat de wedstrijd definitie verplaatst zou worden, mede door de vele afwezigen bij v.v. Groeneweg. Hierdoor speelde Groeneweg met twee B-junioren en twee A-junioren in de basis. Toch besloot men te gaan voetballen, ondanks dat de regels het staken van de wedstrijd voorschreven.

Rotterdamse kansenregen
Groeneweg vreesde voor een monsterscore maar dat bleek in de eerste helft mee te vallen. Na een kwartier scoorde Yannick Koevermans uit een voorzet van Robbert Stout. Niet veel later zette Stout opnieuw van heel dichtbij laag en hard voor waardoor een eigen doelpunten van Jay-Jay Grootscholten onvermijdbaar was. De 2-0 was tevens ook de ruststand, waar VOC vergat om meer dan zeven opgelegde kansen af te ronden.

In de tweede helft bleef VOC doorgaan met het missen van kansen tot minuut 64. Robbert Stout kreeg de bal na een knappe pass van Koevermans in de loop en rondde beheerst af voor de 3-0. Binnen tien minuten stond de eindstand op het bord door wederom een goals van Stout en Koevermans: 5-0. Een uitslag die gezien de kansen veel hoger had kunnen en moeten uitpakken.

Competitiestand
Door de nederlaag is Groeneweg definitief veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal. De tegenstander van aankomende week, CVV Zwervers, staat namelijk acht punten los van Groeneweg op de veilige elfde plaats. Binnen twee wedstrijden is die achterstand niet meer in te halen. Nummer dertien VELO houdt nog een theoretische kans om Groeneweg in te halen.