Clicky

Nieuwerkerkse leerlingen de schoolbank uit

Copyright Omroep Zuidplas

Ieder jaar organiseert het docententeam van Thorbecke Nieuwerkerk een aantal projectweken waarin leerlingen de schoolbanken uit mogen, zelfs móeten, om op andere manieren te leren. 

Tijdens deze projecten leren leerlingen vaardigheden zoals samenwerken, brainstormen en zelfstandig werken, maar worden ze ook volledig ondergedompeld in één onderwerp.

Deze week vindt als onderdeel van deze projectweken een driedaagse plaats met als thema’s gezondheid, solliciteren, ondernemerschap en organiseren. Daarnaast wordt er stage gelopen. Tijdens de projecten is er veel ruimte voor eigen inbreng, het leggen van eigen accenten en het ontmoeten van experts van buiten de school. De verschillende leerjaren gaan aan de slag bij bedrijven, in het Oude Dorp of werken op school aan themagerichte projecten. De projecten sluiten daarmee aan bij het onderdeel talentontwikkeling van de school.

Wethouder Verbeek opent de driedaagse op woensdag 15 mei.
In een notendop:
• Leerlingen uit de brugklas doen een project over gezondheid. Denk aan gezond koken, sport, voorlichting over roken e.d.
• De tweede klassen zetten eigen bedrijfjes op. In groepjes kunnen ze met verschillende opdrachten Nieuwerkerkse euro’s (neuro’s) verdienen en strijden ze om de winst. Wie komt dit jaar met het gaafste plan?
• Voor de leerlingen uit klas 2 havo/vwo is er een bijzondere uitdaging: zij gaan samen met ondernemers uit het Oude Dorp een jongerenfestival bedenken. De bedoeling is dat dit festival in 2020 echt plaats gaat vinden!
• Mavo 3 leerlingen gaan allemaal drie dagen op stage. Deze stages hebben ze zelf geregeld en vinden plaats bij bijvoorbeeld winkels, basisscholen e.d.
• Klas 3 havo/vwo werkt aan hun sollicitatiekwaliteiten en ontwerpt hun cv.

Foto's: Michelle Muus