Clicky

Derde zege op rij voor CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In Hardinxveld-Giessendam speelde de formatie van coaches Simons en Van Essen tegen Vriendenschaar. 

Juist in dat dorp verspeelde Nieuwerkerk in oktober 2018 twee belangrijke punten tegen HKC. Dit keer ging het beter. In een zeer aantrekkelijke eerste helft speelde Nieuwerkerk erg overtuigend. Er zaten prima aanvallen tussen en het afrondingspercentage was hoog. Het leverde een 8-15 voorsprong op bij rust. De wedstrijd was daarmee al beslist. In de tweede helft liet ook Vriendenschaar zich van haar beste kant zien. Met name over de heren scoorden de groenhemden veel goals. Nieuwerkerk haperde een periode maar kwam nooit in gevaar. Eindstand 19-25. Wederom kwamen alle basisspelers tot scoren en maar liefst vijf spelers scoorden vier goals.

Onder perfecte weersomstandigheden begonnen Vriendenschaar en Nieuwerkerk aan hun duel. Vriendenschaar, kampioen in de zaal 1e klasse, hoopt zich de komende periode te handhaven in de Overgangsklasse veld. De ploeg heeft daarvoor zeker bij de heren voldoende kwaliteiten. Atletische mannen die makkelijk schieten. Bij de dames iets minder scorend vermogen aan de kant van Vriendenschaar. Bij Nieuwerkerk begonnen Nathan Marck en Lotte Dingjan wederom in de basis. Met name Nathan liet zich zien de eerste helft, misschien was hij wel de beste man bij Nieuwerkerk het eerste half uur. Na de 1-0 van Vriendenschaar kwam de 1-1 dan ook uit handen van Nathan met een fraaie doorloper. Vijf minuten later kwam Nieuwerkerk voor de eerste keer op voorsprong door Dani Hoogendoorn van afstand. Het vak met Hoogendoorn, Koen Collée, Lotte Dingjan en Cathy van Horik stelde in de beginfase het schot te lang uit. Nadat Simons daar nadrukkelijk op had gewezen, begon het steeds beter te lopen in dat vak. De combinaties tussen Hoogendoorn en Collée waren vaak weer smullen voor het publiek.

Het Nieuwerkerkse publiek vermaakte zich sowieso prima langs de lijn. Het andere vak met Marck, Babette Blok, Laura v.d. Linden en Mats Rodenburg speelde erg leuk korfbal. De combinaties tussen Blok en V.d. Linden waren fraai en zeer effectief. Laura v.d. Linden speelden weer een dijk van een wedstrijd en ook Babette Blok speelde heel knap de zeer ervaren Krista van Hunnik uit de wedstrijd. Zelf scoorde Blok er ook nog eens vier.

Via Nathan Marck liep Nieuwerkerk in de 10e minuut uit naar 2-4. Eerst schoot hij zelf binnen en daarna verdiende hij slim een strafworp (goal Rodenburg). Via schoten van Collée en Blok stond het binnen het kwartier 5-7 voor Nieuwerkerk. In het tweede kwartier van de eerste helft nam Nieuwerkerk afstand. Twee goals van Laura v.d. Linden zorgden voor een
verschil van vier. Niet lang daarna zorgde Collée met zijn derde treffer voor de 5-10. Vriendenschaar nam een Time Out.

Na de 6-10 van Vriendenschaar ging Nieuwerkerk lekker door. Weer schoten van Blok en Nathan Marck. Ze speelden ijzersterk. In de eerst volgende aanval ook een mooie afstandstreffer van Hoogendoorn. Er stond even geen maat op dit Nieuwerkerk, dat over alle schijven gevaarlijk was. Lotte Dingjan had in deze fase wat pech met de afronding, maar de schoten waren prima. Dan deed Hoogendoorn het nog maar een keer, dit keer met een fraaie korte kans, 6-14 en wedstrijd beslist.

Via Nathan Marck (zijn vierde goal) haalde Nieuwerkerk nog voor de rust de 15 goals. Met een strafworp in de laatste seconde bepaalde Vriendenschaar de ruststand op 8-15.

In de tweede helft een mindere fase van Nieuwerkerk dat pas na acht minuten tot scoren kwam. Gelukkig wist Vriendenschaar pas in de 7e minuut te scoren, de 9-15 via Krista van Hunnik. Babette Blok beantwoordde direct met een mooi schot, 9-16. Dit aanvalsvak van Nieuwerkerk had wel de vorm uit de eerste helft meegenomen, want niet veel later was het 9-17 via een strafworp van Mats Rodenburg.

Op 10-18 was daar dan ook de eerste goal van Lotte Dingjan, een mooi schot. Rodenburg was lekker bezig de tweede helft, de 11-19 uit zijn handen. Het begon weer wat beter te lopen bij Nieuwerkerk. Maar ook Vriendenschaar speelde een prima tweede helft. Zo schoot Jorrit Muilwijk na een kwartier spelen weer twee keer raak, zijn vierde en vijfde doelpunt van de middag. Daarna Christian Brouwer met de 14-19. Nieuwerkerk moest in de verdediging even een tandje bijschakelen en zelf de korf weer wat makkelijker vinden.

Babette Blok tekende voor de 20e treffer van mooie afstand (haar 4e goal). Daarna schoot Dingjan het kleine beetje hoop van Vriendenschaar aan diggelen, 14-21 van afstand. Vriendenschaar bleef wel lekker doorgaan en scoorde drie keer op rij. Na de 17-21 van good old Bert Verspuij schoot ook Cathy van Horik raak voor Nieuwerkerk. Zo hadden alle spelers gescoord.

Vanaf de stip maakte Hoogendoorn vervolgens zijn vierde, 17-23. Niet veel later ook de vierde voor Rodenburg, met een lekker schot. Stuurstraat en Swart kregen ook nog wat speeltijd. Zij zagen Julian Voorwinden van Vriendenschaar ook zijn vierde maken en Koen Collée met zijn vierde treffer de eindstand bepalen op 19-25.

Een prima overwinning van Nieuwerkerk, dat met name in de eerste helft heel leuk spel liet zien. Goed om te zien dat het in de breedte ook goed zit in de selectie van Simons en Van Essen; Nathan Marck en Lotte Dingjan deden het weer prima en Marck was dus zelfs de uitblinker in de eerste helft.

Swift won ook weer heel ruim; 13-24 bij Merwede. Swift blijft koploper met 22 punten. Nieuwerkerk volgt met een verschil van vier punten. Valto won in de laatste seconde met 16-15 van HKC. Oranje Wit herpakte zich en won thuis met 25-19 van GKV.

Stand
1. Swift 11-22
2. Nieuwerkerk 11-18
3. HKC 11-14
4. Oranje Wit 11-11
5. Vriendenschaar 11-7
6. Valto 11-6
7. GKV 11-5
8. Merwede 11-5

Zaterdag ontvangt Nieuwerkerk Oranje Wit uit Dordrecht. Oranje Wit is door de mooie zege van afgelopen zaterdag veilig. In de strijd om handhaving wordt de wedstrijd GKV – Vriendenschaar een heel interessant duel. HKC ontvangt Merwede en koploper Swift kan het virtuele kampioenschap pakken thuis tegen Valto. Valto stuntte zaterdag tegen HKC. Wellicht zit er een Liers stuntje in tegen Swift. In dat geval kan het 1 juni nog leuk worden in Middelburg. Alle Nieuwerkerkse hoop is volgende week dus op Valto.

Doelpunten Nieuwerkerk: Babette Blok 4, Nathan Marck 4, Koen Collée 4, Mats Rodenburg 4(2), Dani Hoogendoorn 4(1), Laura v.d. Linden 2, Lotte Dingjan 2 en Cathy van Horik 1.