Clicky

VV Capelle wint met 3-0 van FC 's-Gravenzande

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft gisteren een dik verdiende, maar ook zeer noodzakelijke overwinning behaald in en tegen s-Gravenzande.

Na 90 minuten stond er 0-3 op het bord. Ook Spijkenisse en Smitshoek wonnen, Swift verloor en staat nu net als Spijkenisse met nog één wedstrijd te spelen 2 punten onder Capelle. Volgende week de finale thuis tegen Spijkenisse. Eén punt is daar in principe voldoende om p/d wedstrijden te ontlopen.

Er was in de ploeg van ’s-Gravenzande heel veel lengte zowel voorin als achterin en in de 2e minuut werd een corner voorlangs gekopt. Dat was eigenlijk de enige echte goede kans in de eerste helft voor de ploeg uit het Westland. In de 6e minuut ging Bram de Bruin prima door, omspeelde enkele mensen en gaf een perfecte bal op Luuk Kraaijeveld die de 0-1 kon aantekenen.

In de 15e minuut was er nog even gevaar voor het doel van Capelle, Bradly van der Meer werd aangevallen en de scheidsrechter gaf Capelle een vrije trap, zodat de gelijkmaker kon worden voorkomen. Even daarna geknoei in de achterhoede van de club uit s-Gravenzande. Bram de Bruin profiteerde optimaal en na 21 minuten stond het 0-2. De club uit het Westland had weliswaar wat meer balbezit, maar gevaarlijk werden ze nooit. Capelle had na 33 minuten zelfs op 0-3 kunnen komen toen Bram de Bruin de bal van de keeper kon afpakken, maar hij moest net nog één maal te veel draaien en zijn schot verdween naast de goal. Capelle had nog enkele kansjes maar de ruststand bleef 0-2.

Na de rust begon Capelle sterk aan de wedstrijd, maar in de loop van de 2e helft werd s-Gravenzande wat beter, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam men vrijwel niet. In de 59e minuut ging Philippe den Hartog prima door, maar de verder prima leidende scheidsrechter floot hem af, omdat hij een overtreding zou hebben begaan. Net na deze mogelijke kans greep Bradly een keer mis, er werd niet afgefloten voor een overtreding op de keeper, maar ook nu kon de Westlandse club de bal niet in het doel krijgen.

Bij counters kreeg Capelle nog enkele goede kansen, maar een voorzet van Luuk op Philippe in de 65e minuut kon net niet in het doel worden gewerkt. S-Gravenzande wisselde nog enkele malen, maar Capelle bleef vrij makkelijk overeind. In de 73e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De zeer ijverige Philippe den Hartog veroverde de bal aan de zijlijn, gaf de bal aan Boris Letterie, die met een prachtig hakje opnieuw Philippe bereikte. Philippe stak de bal door naar de doorgelopen Boris en die scoorde beheerst en prima de 0-3. In de 77e minuut moest Julian Agatowski na een harde charge geblesseerd van het veld. Een lange solo van Bram van Eijk had in de 81e minuut een beter lot verdiend, maar hij strandde op de keeper.

De enige echte goede kans van s-Gravenzande werd in de 82e minuut door Bradly vd Meer onschadelijk gemaakt. De wedstrijd werd zonder problemen door Capelle uitgespeeld en volgende week dus de laatste speeldag met goede mogelijkheden om uiteindelijk de p/d wedstrijden toch te ontlopen.

Capelle en Smitshoek hebben 38 punten, Swift en Spijkenisse 36 punten. Het belooft dus nog een spannende middag te worden op t’ Slot. Vorig jaar won Spijkenisse de laatste wedstrijd in Capelle en werd Capelle veroordeeld tot de nacompetitie, nu kan er dus revanche worden genomen!