Clicky

VV Groeneweg te sterk voor Zwervers

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg heet in de IJssel-sport derby vertrouwen getankt voor de nacompetitie tegen Zwervers. Op sportpark Van ‘t Verlaat werd het 5-2 in het voordeel van de Zevenhuizense eersteklasser.

Groeneweg schoot uit de startblokken. Zwak verdedigen van Zwervers leidt in de scrimmage binnen 100 seconden tot de 1-0 van Freek Hoogeveen. Van dichtbij tikte hij z’n zesde goal van het seizoen binnen. Zes minuten later werd de Zevenhuizense weelde compleet. Freek Hoogeveen legde breed op Reinier Clazing die de 2-0 en z’n eerste goal voor Groeneweg 1 maakte.

Zwervers herpakte zich daarna en kwam in de dertiende minuut terug. Sharlton Sambo won slim zijn sprintduel en drukte behendig met rechts af voor de 2-1. De Capellenaren sterkten zich maar gooiden eigen ruiten in. Postema gaf een penalty weg die tot zijn geluk gemist werd door Coen Hoogeveen. Net na het half uur maakte Rayvano Faasse het nog bonter. Als een torpedo bombardeerde hij Clazing en kreeg van scheidsrechter Niels Van Kampen rood. Tien minuten later profiteerde Robin Zuierveld van het Zevenhuizense overtal door knap raak te volleren en de 3-1 ruststand op de borden te zetten.

Herhaling van zetten
Direct na rust een herhaling van zetten. Groeneweg-invaller Rick Sleeuwenhoek werd in de zestien gevloerd. Robin Zuierveld maakte z’n tweede vanaf 11 meter. Sharlton Sambo maakte namens Zwervers de mooiste goal van de middag. Na een prachte slalom schoot hij hard de 4-2 binnen. Het slotakkoord was voor Freek Hoogeveen die van dichtbij de 5-2 maakte in de zeventigste minuut.

De zege geeft geen verandering in de competitie, Groeneweg blijft twaalfde en gedoemd tot nacompetitie, Zwervers elfde net boven de streep.