Clicky

Spanning blijft voor TC Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In de uitwedstrijd tegen play-offs concurrent Arnolduspark in Hoofddorp was vooraf gehoopt op zoveel mogelijk punten.

In de Eredivisie Heren is het namelijk ongekend spannend wie zich gaan plaatsen voor het slotakkoord op 15 en 16 mei op het park van TC Nieuwerkerk. De heren van TCN behaalden echter opnieuw een gelijkspel.

De debuterende Tom Moonen verloor in drie sets van Patrick Elias (7-5 4-6 6-2), waarna Jeroen Camfferman(foto) de stand gelijk trok in een driesetter tegen een voortreffelijk spelende Stijn Pel. De 17-jarige Pel zette Camfferman vanaf het begin onder druk met snoeiharde returns, maar uiteindelijk won de routine van Camfferman (6-3 3-6 4-6).

Guy den Heijer verloor van Deney Wasserman in drie sets in een beetje rare partij. Den Heijer startte heel sterk, maar nadat Wasserman twee waarschuwingen kreeg voor het molesteren van zijn racket, ging hij daarna beter spelen en pakte de overwinning (5-7 6-4 6-3). Bart van den Berg raakte ze lekker en kwam geen moment in de problemen tegen Stefan Bergman (1-6 1-6).

Na een spannende strijd in de dubbels verloren Van den Berg/Den Heijer van routinier Van Scheppingen en zijn pupil Pel (6-4 6-3), waarna het koppel Camfferman/Moonen de stand gelijk trok tegen Bergman/Wasserman (5-7 2-6).

Zondag 26 mei staat een belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Suthwalda op het programma.

Foto gemaakt door Paul Verschoor