Clicky

VV Capelle handhaaft zich in Hoofdklasse

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle is in de laatste thuiswedstrijd er weliswaar niet in geslaagd om Spijkenisse te verslaan, maar na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en dat was voldoende om de p/d wedstrijden te ontlopen en volgend seizoen mag men opnieuw in de hoofdklasse uitkomen.

Lange tijd zag het er voor Capelle uiterst somber uit, maar de laatste 6 wedstrijden leverden 4 overwinningen en 2 gelijke spelen op. Met deze eindsprint werd de ploeg beloond en respect voor de groep en de staf, die zich vanuit een zeer moeilijke positie uiteindelijk veilig hebben gespeeld.

Het was vandaag een zeer matige en echte degradatiewedstrijd, een aantal spelers leken stijf te staan van de zenuwen en ook aan de kant van Spijkenisse was het vaak net niet goed genoeg. Over de gehele wedstrijd genomen was Spijkenisse de betere ploeg, maar echt veel goede kansen werden er ook niet gecreëerd.

Capelle begon nog redelijk en in de 6e minuut een fraaie aanval maar het schot van Bram de Bruin eindigde in het zijnet. Aan de andere kant waren vooral de dode spelmomenten gevaarlijk voor Capelle. Bradly van der Meer moest enkele malen handelend optreden, maar hield zijn doel schoon. Bij counters waren er nog enkele kansjes voor Capelle, maar ook Capelle slaagde er niet in om de doelman van Spijkenisse te passeren. Net voor rust leek Capelle nog te scoren, Luuk Kraaijeveld legde de bal via zijn borst en voet op Philippe den Hartog, maar deze schoot te gehaast ver over. Ruststand dus 0-0.

Na rust was het Capelle dat op voorsprong kwam. In de 48e minuut werd een voorzet nog met zijn teen door Luuk Kraaijeveld geraakt en via iemand van Spijkenisse verdween de bal in het doel. Iedereen dacht dat het nu klaar was, maar in de euforie van de voorsprong maakte men bij Capelle een grove fout. Direct vanaf de aftrap ging Spijkenisse ten aanval, er werd niet goed verdedigd, Bradly van der meer stond ver voor zijn doel en goaltjesdief Kees Tol schoot de bal prima over de keeper van Capelle in het lege doel. Binnen een minuut dus gelijk. Spijkenisse kreeg vleugels en bij Capelle werd het spel steeds chaotischer, men profiteerde niet van de ruimte en veelal was de pass naar voren of een medespeler onvoldoende.

Ton van Bremen haalde Luuk Kraaijeveld naar de kant en Rutger de Bos kwam hem vervangen. Even later moest ook de zwak spelende Julian Agatowscki het veld ruimen voor Boris Letterie, maar Spijkenisse bleef de meeste gevaarlijke ploeg. In de 74e minuut een kans voor Capelle, na een vrije trap had aanvoerder Kai Fens een mooie kans, maar de bal verdween naast het doel van Spijkenisse. In de 80e minuut nog een kansje voor Capelle, maar het bleef 1-1. In de 87e minuut kon Boris Letterie alleen door een grove overtreding worden gestuit, maar ook uit de daarop volgende vrije trap geen echte kans voor Capelle.

De zenuwen gierden bij velen door de keel en in de blessuretijd leek Spijkenisse alsnog het vonnis te voltrekken. Een prima aanval en uiteindelijke een prima bal op Kees Tol bracht deze spijts alleen voor het doel. Bradly van der Meer probeerde zijn doel te verkleinen, maar de gelouterde spits leek alsnog te scoren. Tot geluk van iedereen met een Capelle hart verdween de bal nest naast de paal. Na ruim 6 minuten blessuretijd blies de goede leidende scheidsrechter af en kon men bij Capelle juichen.

Het seizoen dat vooral aanvankelijk zo moeizaam was begonnen werd uiteindelijk met een eind goed al goed begroet en men kan volgend seizoen gaan werken met een aantal nieuwe spelers aan een betere uitgangspositie dan dit seizoen. Ter Leede werd in deze afdeling de terechte kampioen.