Clicky

Jong en oud vermaakt zich tijdens zevende editie van de Hitlandrun

Copyright Omroep Zuidplas

Lovende woorden klonken er in Park Hitland tijdens de Hitlandrun voor de organisatie van dit jaarlijkse hardloopevenement.

Voor de zevende keer vond zondag 26 mei dit evenement plaats in het natuurgebied tussen Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel waar tegen 11 uur vele sportievelingen zich melden ter hoogte van de ijsbaan. Voor de kinderen waren er 2 afstanden uitgezet, de 1 en de 2 kilometer. Voor de oudere sportievelingen waren er 2 afstanden, de 5 en de 10 kilometer. Dit begon om 12 uur nadat Wethouder Daan de Haas het startschot had gegeven.

Team Geen Getrut organiseert het wandelevenement nu voor de derde keer en kan meer en meer rekenen opniet alleen loper uit onze gemeente Zuidplas, maar ook van ver daar buiten. Zo waren er lopers uit Den Haag, Amsterdam en zelfs Maastricht.

De opbrengst van dit loopfestijn komt ten goede van Stichting Roparun. Deze organisatie zet zich al jaren in met projecten voor palliatieve kankerpatienten. Het geld dat wordt opgehaald wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Vorig jaar was deze opbrengst ruim 4000 euro.

Hoeveel er vandaag bij elkaar is gelopen is nog niet bekend gemaakt.