Clicky

Damen Raceroei Regatta organiseert Nederlands Kampioenschap in Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

Op 15 & 16 juni 2019 zal de zevende editie van de Damen Raceroei Regatta / Aegon NK Groot plaatsvinden op de Willem-Alexander Baan te Zevenhuizen. 

Innovatie is een speerpunt bij deze door studenten georganiseerde wedstrijd. Dit vooruitstrevende karakter werpt zijn vruchten af; sinds de eerste editie in 2013 is de wedstrijd uitgegroeid tot het Nederlands Kampioenschap.

Studenten van de TU Delft zetten zich naast hun studie vrijwillig vele uren in om dit sportevenement mogelijk te maken. De roeiwedstrijd staat al jaren bekend om de faciliteiten voor de roeiers, maar ook voor de toeschouwers is de wedstrijd een jaarlijks hoogtepunt.
Naast dat roeien een prachtige en spannende sport is om naar te kijken, is er veel te doen voor de toeschouwers: gratis lunchlezingen en aanwezige innovatieve projecten van de TU Delft bieden de toeschouwers interessante verhalen.

Aegon NK Groot
Het Aegon Nederlands Kampioenschap Groot zal worden georganiseerd op de wedstrijd: roeiers in boten met meer dan twee riemen kunnen hieraan deelnemen. Vele ploegen zullen naar de Willem-Alexander Baan komen om de eerste plek te bemachtigen. De organisatie hoopt ook een delegatie aan buitenlandse roeiers aan te trekken om de wedstrijd ook internationaal te maken. Zo is er al een ploeg uit Sydney die aan de wedstrijd mee wil doen.

Innovatieplatform
De wedstrijd staat bekend om haar innovatieplatform. De organisatie bestaat geheel uit studenten en zij streven ernaar om elk jaar weer dat extra stapje te nemen naar de perfecte wedstrijd. Zo was vorig jaar de wedstrijd de eerste waar bepaalde races in 8-baans formatie werd verroeid, waarna vele wedstrijden op de Willem-Alexander Baan deze formatie toe gingen passen. Een ander speerpunt van de wedstrijd is duurzaamheid: Biologisch afbreekbaar bestek en borden zullen worden uitgedeeld in plaats van plastics.

Ook de roeiers zal het aan niets ontbreken, zo zullen er slaapmodules voor de ploegen worden aangeboden, om zo optimaal uit te kunnen rusten na de geroeide wedstrijden. Dit laat zien dat ook dit jaar er alles aan wordt gedaan om het evenement weer een groot succes te maken.