Clicky

Wethouder Van Sluis trapt verkeersexamen Capelle af

Copyright Omroep Zuidplas

Verkeerswethouder Dick van Sluis gaf gisteren(maandag, red.) het startsein voor het landelijk verkeersexamen voor kinderen in Capelle.

Gisteren deden 175 leerlingen mee aan het examen, dinsdag 225. Tijdens het praktijkexamen fietsen in twee dagen leerlingen van 11 Capelse basisscholen, in oranje hesjes met cijfers, langs de verschillende controleposten bemand door ouders.

Gisteren was het examen in ’s Gravenland, dinsdag in Middelwatering. Twee fietsen bleken vanochtend technisch niet in orde, gelukkig konden deze kinderen het examen op een leenfiets doen. De geslaagde kinderen kregen na afloop een verkeersdiploma. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen op 4 april gedaan. Nu laten ze in de praktijk dat ze de verkeersregels toepassen. Wethouder Dick van Sluis keek met plezier naar de fietsende kinderen in ‘s Gravenland: “Verkeersregels leren is stap één, deze ook kunnen toepassen in de drukke verkeer is stap twee. Veel van deze kinderen moeten volgend jaar naar de middelbare school. Dat betekent vaak, verder fietsen over drukke wegen. Het verkeersexamen helpt kinderen zich hierop voor te bereiden.”

Foto's: Jan Kok