Clicky

Memphis Depay opent eigen Cruyff Court in Moordrecht (video)

Copyright Omroep Zuidplas

Vanmiddag, woensdag 29 mei, heeft Memphis Depay zijn eigen Cruyff Court officieel geopend. Dit deed hij onder luid applaus van honderden kinderen. Omroep Zuidplas was hierbij aanwezig.

Memphis groeide zelf op in Moordrecht en daar leerde hij zijn allereerste trucjes. Nadat hij Nederlands Talent van het Jaar was geworden in het seizoen 2014/2015, kreeg hij zijn eigen Cruyff Court. Hij liet deze in Moordrecht zetten omdat hij hier dus zijn jeugd genoot. Vandaag was de officiële opening en wij van IJssel-Sport waren daarbij!

Wachten wordt beloond
Memphis zou om 14:00 arriveren bij Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen, toen er een zwarte Mercedes – Benz bus aankwam rijden dacht iedereen dat Memphis daarin zou zitten. Zoals hij menig verdediger verrast met zijn acties verraste hij ook ons allen door vervolgens een ruim een half uur later dan gepland aan te komen rijden in zijn eigen zwarte Rolls Royce.

Eenmaal aangekomen bij het Cruyff Court, werd hij opgewacht door wethouders Jan Verbeek en Jan Willem Schuurman. Zij spraken Memphis toe en bedankte hem voor wat hij voor de Zuidplas en in het speciaal Moordrecht betekent. Na deze toespraken kon het feest écht beginnen, Memphis trapte letterlijk en figuurlijk af door de eerste ballen te trappen, hierna ging hij veelvuldig met fans op de foto en deelde hij handtekeningen uit. De 25-jarige Moordrechter nam overduidelijk tijd voor zijn fans en liet zich van zijn beste kant zien.

Aan al het moois komt een einde
Memphis speelde zelfs nog een potje voetbal met o.a. de beide wethouders, Tonny Vilhena en een paar kinderen. Helaas kwam er na ruim een uur ook weer een einde aan al dit moois, Memphis vertrok weer naar huis om zich te richten op de aankomende Nations League wedstrijd tegen Engeland.

Onderaan twee audiofragmenten. Bovenstaande fragment is Omroep Zuidplas verslaggever Lars Wijnhoven in gesprek met wethouder Jan Willem Schuurman die de opening leidde. Onderste fragment is Lars Wijnhoven in gespek met Feyenoord voetballer en mede Oranje International Tonny Vilhena die ook bij de opening aanwezig was.

Op de video hieronder, gemaakt voor Thomas Bresser, is Lars Wijnhoven in gesprek met Memphis Depay: