Clicky

Tijdelijke vlinderidylle in Zevenhuizen in gebruik genomen

Copyright Omroep Zuidplas

Op woensdag 29 mei is met het vrijlaten van vlinders door kinderen van BSO IJsselkids de vlinderidylle in Zevenhuizen officieel in gebruik genomen.

Wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte onthulde samen met de kinderen het informatiebord met informatie over vlinders en de vlinderidylle.

De vlinderidylle is ingezaaid met speciaal bloemzaad voor vlinders en andere insecten. Er zijn steeds minder vlinders in Nederland. Vlinders hebben het moeilijk, omdat zij onvoldoende voedsel in de vorm van nectar uit bloemen kunnen vinden. Gerdien Bos van de Vlinderstichting vertelde hoe vlinders kunnen overleven. Samen met de kinderen en de wethouder liet zij een aantal vlinders (koolwitjes) los.

De vlinderidylle is ingericht op een stuk braakliggend terrein achter het park aan de Leliestraat in Zevenhuizen. Tot er definitieve gebouwd gaat worden, is dit terrein een kleurrijke bloemenweide waar  het hele jaar door bloemen bloeien, die de vlinders en andere insecten van voedsel voorzien.