Clicky

Moordende concurrentie voor Barracuda

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen twee weekenden hebben de selectie zwemmers van Barracuda de Regio West kampioenschappen gezwommen, van de 190 gezwommen individuele afstanden werden er maar liefst 80 met een persoonlijk record (PR) aangetikt.

Ondanks deze mooi prestatie konden de zwemmers moeizaam meedoen om de prijzen. Een verrassende bronzen medaille werd door de junioren dames op de 4x 100 meter wisselslag estafette gewonnen. Verrassend omdat de dames, Marit Huisman, Emma Verkuijl, Anouchka Bos en Mila Oomens als vijfde van start gingen en toch nog de bronzen medaille mee naar huis mochten nemen.

Op de 200 meter rugslag stelde Huisman de bronzen medaille veilig met een verbetering van maar liefst 14 seconden van haar eigen tijd. Ook Verkuijl stelde een bronzen medaille veilig maar dan op de 400 meter vrijeslag, na 350 meter leek een vierde plek het hoogt haalbare maar door een superieure laatste keerpunt en een geweldige eindsprint wist ze toch als derde aan te tikken.

In het laatste weekend kwam het estafette team van de junioren dames weer in actie, nu op de 4x 200 meter vrijeslag gezwommen door dezelfde dames maar nu in de volgorde Verkuijl, Bos, Oomens en Huisman werd de zilveren medaille gewonnen.

Foto: Estafette dames v.l.n.r. Emma Verkuijl, Anouchka Bos, Mila Oomens en Marit Huisman