Clicky

Swift kampioen na 13-11 zege op CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

CKV Nieuwerkerk speelde zaterdag uit bij Swift in Middelburg. Voor Swift was het de kampioenswedstrijd.

De Zeeuwen hadden een veilige marge, ze mochten immers met 4 doelpunten verschil verliezen. Het werd een teleurstellende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van deze Overgangsklasse. Nieuwerkerk deed het in de eerste helft verdedigend goed, maar aanvallend was het percentage te laag. Dankzij vier goals van Niels Stuurstraat was er nog wel een voorsprong bij de rust van 6-7. In de tweede helft moest Nieuwerkerk ruim een kwartier wachten op haar volgende goal. Swift scoorde er zelf 5 op rij en pakte zo een 11-7 voorsprong. De titelstrijd was zo beslist en de matige wedstrijd eindigde in een 13-11 zege voor kampioen Swift. Alle credits naar Swift en natuurlijk ook de felicitaties. Kampioen met 26 punten uit 13 duels is grote klasse. Succes volgend jaar in de veld-hoofdklasse.

Nieuwerkerk 2 ook geen kampioen
Nieuwerkerk 2 deed wel wat het moest doen, namelijk winnen in Amsterdam met 12-19. TOP 2 raakte er niet van in de war en won haar kampioenswedstrijd met maar liefst 19-7 van NIC 3. TOP 2 dus kampioen met 24 punten uit 13 wedstrijd. Promotie naar de Reserve Ereklasse. Gefeliciteerd! Nieuwerkerk 2 heeft een goed seizoen achter de rug, maar de nederlagen bij PKC en GKV waren te duur. Op 15 juni sluit de ploeg af met een thuiswedstrijd tegen TOP.