Clicky

KV IJsselvogels op eigen veld nipt onderuit en degradeert

Copyright Omroep Zuidplas

IJsselvogels redt het ook niet op het veld en degradatie is een feit met 4 povere competitiepunten tot op heden. 

Winst thuis tegen vice-kampioen Phoenix was de laatste strohalm om zich nog te handhaven. IJsselvogels werkte de wedstrijd voortvarend af en had nagenoeg de hele wedstrijd de leiding. Met een ruststand van 10-9, wat overigens  de einduitslag was in de uitwedstrijd in Zoetermeer, was er nog volop hoop.

Kenmerkend waren weer de vele onbenutte kansen en in de beginfase de onnodige verdedigende fouten,  waardoor het team geen gat van 4 in de score kon slaan. Ondanks dat de ploeg zich het grootste gedeelte van de wedstrijd prima aan de taken hield door tactisch goed weerstand te bieden aan de fysiek en qua lengte sterkere tegenstander.

In de eindfase nam helaas de onervarenheid de overhand en namen niet de juiste spelers de kansen, waardoor balverlies in plaats van balbezit een feit was. Juist in deze fase moest de ploeg bij de voorsprong de bal voor zichzelf houden, consolideren, en de wedstrijd uitspelen. Helaas, een nipte 14-15 nederlaag en met twee benen de tweede klasse in.