Clicky

Groeneweg houdt hoop op eerste klasse na zege

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van v.v. Groeneweg hebben een eerste stap gezet naar lijfsbehoud in de eerste klasse. In de tweede ronde van de nacompetitie werd er op sportpark Van ‘t Verlaat met 2-1 gewonnen van tweedeklasser Teylingen.

De wedstrijd werd dinsdagavond afgewerkt, aangezien Groeneweg toestemming had gekregen de wedstrijd uit te stellen omdat het de zaterdag ervoor haar 90-jarig bestaan groots vierde met onder andere een vuurwerkshow. Van vuurwerk was in de eerste helft van Groeneweg – Teylingen geen sprake. Zowel Teylingen als Groeneweg creëerde weinig kansen. De kansen die kwamen werden gemist totdat Pascal de Ridder drie minuten voor de rust de bal uit vrijstaande positie achter Groeneweg-doelman Heijkoop prikte: 0-1.

Strijdlustig en scherp

Direct na rust zag het in grote getalen aanwezige publiek een ander Groeneweg, Strijdlustig en scherp, en laten dat precies de ingrediënten zijn geweest voor de 1-1 twee minuten na rust. Een slecht weggewerkte vrije trap werd door Robin Zuierveld met rechts ingeschoten. Teylingen-keeper Wessel Zonjee greep slecht in en legde de bal klaar op het hoofd van Mike Karreman die knap over de doelman raak kopte. Nog geen vijf minuten later haalde het onweer Groeneweg uit haar ritme. Scheidsrechter Angelo van Loenen besloot beiden ploegen naar de kleedkamer te loodsen. Een kleine twintig minuten later stond men alweer op het veld.

En daar ging Groeneweg door waar het gebleven was. Op één giga kans voor Jaap Zwetsloot na, hij kopte voorlangs, creëerde Teylingen nagenoeg niks, waar Groeneweg maar bleef aandrukken. Dat aandrukken werd pas laat beloond. Na 82 minuten liep Robin Zuierveld samen met Freek Hoogeveen op de goal af van Zonjee. En waar menigeen gokte op het meegeven van de bal aan Hoogeveen, inclusief de Teylingen-defensie, prikte Zuierveld de bal in de linker benedenhoek voor de 2-1.
Tekst loopt door onder tweet.

 

 

Onverklaarbare extra tijd

In een merkwaardige slotfase, waarin de matig fluitende scheidsrechter Van Loenen zonder reden negen en een halve minuut blessuretijd bij trok, kwam Teylingen amper meer tot kansen, waardoor Groeneweg won. Door de zege staan de Zevenhuizenaren in de finale van de nacompetitie. Hierin treft men maandag ROAC uit Rijpwetering. Bij een positief resultaat is Groeneweg zeker van nog een jaar in de eerste klasse.