Clicky

Delegatie uit zusterstad Bückeburg komt naar Zuidplas voor jubileum

Copyright Omroep Zuidplas

In het komende weekend zal een delegatie bestaande uit dertien personen uit de zustergemeente Bückeburg naar Zuidplas komen.

In het komende weekend (7 t/m 9 juni) zal een delegatie bestaande uit dertien personen, waaronder burgemeester Reiner Brombach en raadsleden uit de zustergemeente Bückeburg naar Zuidplas komen, om zowel de opening van het nieuwe raadhuis van Zuidplas bij te wonen als de viering van het 45-jarige jumelage (stedenband) tussen de gemeente Bückeburg en Zuidplas.

Op zaterdag 8 juni a.s. zullen zij de opening bijwonen van het Pinksterkamp van de jeugdbrandweer waar zeer veel jongeren uit Bückeburg aan zullen deelnemen, waarna de ondertekening van de oorkondes van het 45-jarige jumelage door beide burgemeesters plaatsvindt. Dit zal plaatsvinden op het buitenterrein bij het Polderbad. Zaterdagmiddag wordt er een bezoek gebracht aan Zevenhuizen en Moerkapelle, t.w. de Oudheidskamer, de Molenviergang en Pinkst’Art in de Rehobothschool. Zondagmorgen wordt er nog een bezoek gebracht aan de Korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Foto: Delegatie uit Zuidplas is gearriveerd in de Ratskeller te Bückeburg op 25 januari, toen Zuidplas op bezoek ging in Duitsland, bron Facebook Daan de Haas