Clicky

Play-offs Eredivisie Heren Tennis op 15 & 16 juni in Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Lewabo Huisman Groep, Life & Finance Spijkenisse, Suthwalda Sportverlichting.com en Nieuwerkerk maken samen uit wie zich tot landskampioen van de Eredivisie Heren mag kronen, de hoogste klasse van de competitie in het herentennis.

De top vier van de reguliere competitie heeft zich geplaatst voor de play-offs, zaterdag 15 en zondag 16 juni bij regerend landskampioen T.C. Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Loting
Op zaterdag 15 juni worden de halve finales gespeeld. De loting hiervoor heeft inmiddels plaatsgevonden. De eerste halve finale gaat tussen Lewabo Huisman Groep en Nieuwerkerk. Een kopie van de finale van vorig jaar. In de tweede halve finale strijden Suthwalda Sportverlichting.com en Life & Finance Spijkenisse voor een plek in de finale, die op zondag 16 juni wordt gespeeld tussen de winnaars van de twee halve finales.

Programma play-offs
Het play-offs weekend start op T.C. Nieuwerkerk om 9.30 met een clinic van Jacco Eltingh voor de jeugd. Vervolgens zal Jacco rond 11.30 de teams voorstellen, waarna om 12.00 de wedstrijden beginnen. Ook op zondag starten de wedstrijden om 12.00. De toegang is gratis.

Eredivisie Heren
Van zondag 7 april tot en met zondag 2 juni gingen acht teams met elkaar de strijd aan in de Eredivisie Heren: Healthcity Arnolduspark, Naaldwijk, Kimbria Hulpmiddelwereld.nl, Leimonias, T.C. Nieuwerkerk, Suthwalda Sportverlichting.com, Life & Finance Spijkenisse en Lewabo Huisman Groep. De Eredivisie Heren is de hoogste klasse van de competitie in het herentennis, waaraan nationale en internationale topspelers deelnemen en waar tennisliefhebbers op een laagdrempelige wijze (gratis toegang tot het tennispark) kunnen genieten van toptennis op hoog niveau.

'Beleef het Beste'
De Eredivisie Heren maakt onderdeel uit van KNLTB Toptennis. Onder het motto 'Beleef het beste' zet de tennisbond in op meer zichtbaarheid en aandacht voor toptennis in Nederland. Dat gaat verder dan de prestaties van Kiki Bertens en Robin Haase. Onder KNLTB toptennis vallen gecertificeerde tennisscholen, spelers en evenementen, van Davis Cup, Fed Cup, ABN AMRO WTT Rotterdam en Libma Open in Rosmalen tot Futures, Challengers, NK en dus ook de (play-offs) Eredivisie Heren en Gemengd.

Technisch directeur Jacco Eltingh: "We willen de impact van het Nederlandse toptennis vergroten door structurele verbetering van de prestaties, daar werken we hard aan. Maar onze ambitie reikt verder dan dat. We zullen het hele jaar door op alle toptennis evenementen in Nederland meer tennisbeleving creëren voor de fans, zowel langs de baan als online. Met een grotere betrokkenheid van fans, spelers, tennisverenigingen en tennisscholen en het verbinden van onze partners en bedrijven kunnen we het enthousiasme voor tennis vergroten, zowel nationaal als regionaal. Tijdens de play-offs Eredivisie Heren zien we de beste tennissers van Nederland in actie, ook dat is toptennis en inspireert andere tennissers het beste uit zich zelf te halen. Kom langs en beleef het beste tennis van Nederland."