Clicky

Programma twintig jaar Pinkst'Art in Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Dit jaar – 20 jaar Pinkst'Art – kunnen we in Zuidplas van kunst genieten op een aantal grote locaties.

De programma's per dorp:

Moerkapelle 
Maar liefst zeven kunstenaars exposeren in de oude Rehobothschool. Het nu leegstaande gebouw biedt een zee van ruimte. De kunstwerkenexpositie zal, behalve op 8 juni ook op maandag 10 juni open zijn. Die middag wordt de expositie ook muzikaal opgeluisterd door salonorkest Pistache. Hiervoor heeft de Stichting De Zeven Muzen een financiële bijdrage ter beschikking gesteld.

Zevenhuizen
In het atelier van Gerard Hol aan de Dorpsstraat exposeren enkele kunstenaars; verder is aan de Rottekade het atelier Nesse-Art geopend.

Moordrecht
Hier vinden enkele kunstenaars onderdak in het prachtige pand van het kleinschalig woonzorgcentrum Vivere aan het Westeinde. Ook hier wordt muziek ten gehore gebracht, en wel op zaterdagmiddag 8 juni.

Nieuwerkerk aan den IJssel 
Op diverse locaties is kunst te zien. In willekeurige volgorde:
in de Muziekschool aan de Schubertstraat; bij het Open Atelier in De Batavier; bij Mast aan de Westringdijk en niet te vergeten in de Steenovens in Hitland.

Opening expositieruimtes:

Zaterdag 8 juni: Moerkapelle, Zevenhuizen en Moordrecht;

Zondag 9 juni: Nieuwerkerk aan den IJssel;

Maandag 10 juni: hele gemeente Zuidplas.

De expositielocaties zijn op de genoemde data open van 11:00 t/m 17:00 uur.

Meer informatie over kunstenaars, kunstwerken, locaties en openingstijden is te vinden in de bekende kleine boekjes en flyers, die op diverse punten in de dorpen zijn te vinden. Zie ook www.pinkstartzuidplas.nl.