Clicky

Sportieve buitenochtend kids nu al succesvol

Copyright Omroep Zuidplas

De 28 jarige Remaico Bos uit Nieuwerkerk aan den IJssel is met een bijzonder initiatief gestart waarmee hij kinderen wil gaan stimuleren om meer buiten te gaan spelen.

Dit doel wil Remaico gaan bereiken door diverse basketbal spelen te organiseren, en dit doel werd al gelijk afgelopen zaterdag bereikt: Meer dan 10 kinderen beleefden een sportieve buitenochtend!

Onder het motto “ga maar even wat anders doen dan tv kijken of gamen” plaatste Remaico een oproep om mee te doen met dit initiatief en dat heeft hij geweten. Tal van Nieuwerkerkers reageerden hartverwamend. Remaico, vader van 3 kinderen is vervent basketbal trainer/coach op zowel regionaal als landelijk niveau, merkt ook in zijn omgeving dat veel kinderen steeds minder buiten actief zijn. “Het wordt zo langzamerhand weer meer en meer zomers dus wil graag kinderen stimuleren naar buiten te gaan. Daarom organiseer ik vanaf nu iedere zaterdag diverse buitenspeel-spelletjes, basketbal oefeningen en spelletjes in samenwerkingsverband voor kinderen van 6 t/m 11 jaar op het teerveldje naast de Ringvaartkerk”.

Deelname is volledig gratis, kinderen worden gevraagd makkelijke kleding aan te doen en iets te drinken mee te nemen. Aanmelden kan door te mailen naar bboss4kids@gmail.com.