Clicky

Goudse stadsorganist Gerben Budding 29 juni 2019 in Moerkapelle

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 29 juni verzorgt de Goudse stadsorganist en hoofdorganist van de Goudse St. Jan Gerben Budding het orgelconcert in de Hervormde Kerk van Moerkapelle. 

Gerben Budding zal op deze avond een prachtig concert verzorgen, waarbij werken van onder andere Johan Sebastian Bach, Johann Ludwig Krebbs, Felix Mendelsohn-Bartholdy en Robert Schumann op het programma staan. Ook zal Budding een improvisatie spelen op een thema aangedragen vanuit het publiek.

Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda (Moreau orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.

Het Van Vulpen orgel in de Hervormde Kerk in Moerkapelle stamt uit 1996 en kent tien registers op het hoofdwerk, zes op het bovenwerk en heeft twee volledige pedaalregisters.

Het concert vindt plaats in de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 15, 2751 BB te Moerkapelle. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Het volgende orgelconcert van de Stichting Orgelcultuur Zuidplas staat gepland op zaterdag 14 september met een concert van Willeke Smits in de Oude Kerk te Nieuwerkerk aan den IJssel.