Clicky

Officiële start bouw 'Aan De Nesse'

Copyright Omroep Zuidplas

Op woensdag 12 juni vond de officiële start plaats van de bouw van negen herenhuizen ‘Aan de Nesse’ in Waddinxveen.

Dit is een van de eerste projecten van de gebiedsontwikkeling van het Sleutelkwartier. Wethouder Kirsten Schippers verrichtte om 15.15 uur de officiële handeling en opende een ‘papieren deur’ om daarna symbolisch de sleutel te overhandigen aan de eerste bewoners. Daarna trok het gezelschap naar het SK-lab voor een korte toespraak van de wethouder en van Tomas van den Berg, directeur van Bouwbedrijf De Langen & van den Berg.

Duurzaam
De negen herenhuizen met vrij uitzicht op de Gouwe, passen qua duurzaamheid helemaal in deze tijd. De woningen zijn gasloos en een (bodem)warmtepomp zorgt in  zomer en winter voor een comfortabel binnenklimaat. Goede isolatie en zonnepanelen dragen bij aan een verlaging van energiekosten.

Voortgang
Alle negen woningen zijn inmiddels verkocht. De komende week wordt er geboord naar een bron voor de warmtepomp. Daarna wordt de eerste paal geslagen en starten de bouwwerkzaamheden.