Clicky

VVD stelt vragen over communicatie omtrent onderhoudswerkzaamheden Knibbelweg

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen week zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de Knibbelweg in Zevenhuizen, in de richting van de sportvelden, gestart. Aan de zijde van de Noordelijke Dwarsweg staat een bord met de tekst: 'Dagelijks afgesloten van 1300-1800 uur'.

De parkeerplaats van de sportvelden is ook aan deze weg gelegen en veel mensen vanuit de wijk Swanla (Tirionstraat en Stampioenstraat) parkeren hier hun auto (is ook zo in het bestemmingsplan voorzien)

De fractie van de VVD heeft vragen en opmerkingen gekregen van inwoners van de Tirionstraat en Stampioenstaat (wijk Swanla) over het feit dat zij op geen enkele wijze geïnformeerd zijn. Dit zelfde geldt ook voor de tennisvereniging en de voetbalvereniging, die hier toch ook een aanzienlijk belang hebben.

Gezien het feit dat de werkzaamheden al gestart zijn en de inwoners en sporters hier mogelijk dagelijks overlast van ondervinden is het zaak dat er z.s.m. duidelijkheid, beantwoording en actie moet komen. Om die reden dienen wij deze vragen in voor het ‘vragen kwartier actualiteit’ van de eerstvolgende raadsvergadering.

De fractie van de VVD heeft daarom de volgende mondelinge vragen aan het college:

1. Waarom heeft er geen communicatie plaatsgevonden met de sportverenigingen en bewoners van de Tirionstraat en Stampioenstraat m.b.t. de werkzaamheden op dit deel van de Knibbelweg?

2. Heeft er wel communicatie plaatsgevonden met de bedrijven en inwoners aan deze zijde van de Knibbelweg? 

3. Is het college alsnog bereid met deze partijen te communiceren over de aard en duur van de werkzaamheden, als ook over de mogelijkheden en onmogelijkheden om de Knibbelweg te gebruiken?

4. Het is niet de eerste keer dat inwoners in dit soort situaties niet, of niet volledig, worden geïnformeerd. Hoe gaat het college dit soort situaties effectief aanpakken en in de toekomst voorkomen?