Clicky

Barracuda veroverd tweede plek in Bückeburg Duitsland

Copyright Omroep Zuidplas

Een vijftigtal zwemmers hebben dit weekend de tweede plek veroverd in het puntenklassement tijdens een internationale zwemwedstrijd in Duitsland.

In totaal waren er ruim vijfhonderd zwemmers uit onder andere Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Vrijdag rond het middaguur reisde de zwemmers gezamenlijk met een bus naar onze zusterstad Bückeburg te Duitsland. Vroeg in de avond arriveerde de bus op plaats van bestemming en iedereen kon direct de koffer uitpakken, het tentenkamp was door een vijftal vrijwilligers (die vroeg in de ochtend al waren vertrokken) al opgezet. Iedereen vroeg in de slaapzak want zaterdag ochtend vroeg in de veren voor ontbijt en inzwemmen om 7:30.

Aan het einde van de eerste dag stond de medaille spiegel voor de Barracuda op 14x goud, 23x zilver en 12x brons en in het puntenklassement een tweede plek. Vanwege het 40-jarige jubileum van dit evenement was er ’s avonds een laser- en vuurwerkshow waar we met z’n allen naar hebben gekeken. Ook zondag vroeg het bed uit want het inzwemmen staat wederom op 7:30 gepland. Het aantal medailles wordt nog verhoogd met 5x goud, 5x zilver en 11x brons. Voor het puntenklassement was de delegatie uit Berlijn (SG NeuKoln) een maatje te groot voor Barracuda dus een overtuigende tweede plek was het hoogst haalbare en op aandringen van hoofdtrainer Rolloos namen de allerkleinste zwemmers de trofee in ontvangst.

Foto bij artikel: Alle deelnemers van de 40 ste Bergbad Pokal

Foto onder: De vijf jongste deelnemers ontvangen de beker voor de tweede plek