Clicky

Geen finale voor TC Nieuwerkerk; wel mooi evenement

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag werden de heren van TC Nieuwerkerk in de halve finale van de play-offs met 0-4 uitgeschakeld door de latere landskampioen Lewabo uit Beneden Leeuwen.

Als regerend landskampioen mocht TC Nieuwerkerk, in samenwerking met de KNLTB, de play-offs organiseren. Met man en macht werd de week ervoor gezorgd dat een mooi evenement kon plaatsvinden. Vrijdagavond lag alles er prachtig bij, maar zaterdagochtend stond alles blank door de regen en moest de geplande clinic voor 60 kinderen door oud-international Jacco Eltingh afgelast worden. Rond het middaguur werd het droog en na een mooie opening konden de wedstrijden volgens planning beginnen. Loting bepaalde dat TC Nieuwerkerk de halve finale tegen Lewabo speelde. De andere halve finale ging tussen LTC Spijkenisse en Suthwalda uit Zuidwolde.

TC Nieuwerkerk, geplaagd door blessures en op het nippertje geplaatst, kon het tegen Lewabo niet bolwerken. Verrassend was dat David Cup speler Thiemo de Bakker de vierde single moest spelen en daarmee tegen Jeroen Camfferman uitkwam. Camfferman gaf knap tegenstand maar het niveauverschil was te groot (4-6 2-6). De met een armblessure tobbende Stephan Fransen dacht fit te zijn voor vandaag, maar dat bleek een misser. Tegen Justin Eleveld had hij geen schijn van kans (0-6 0-6). In eerdere ontmoetingen wist Guy den Heijer de Belg Stefan Wauters nog wel eens te kloppen, maar dat was vandaag niet het geval (5-7 2-6). Ook bijzonder was dat de 18-jarige Jelle de Jong voor Lewabo als kopman fungeerde tegen Bart van den Berg. Dit was een mooie partij, die met verrassend volwassen spel door het jeugdige talent van Lewabo werd gewonnen (3-6 4-6). Bij een tussenstand van 0-4 werd uit de singles, werden de dubbels niet meer gespeeld omdat de achterstand niet meer ingehaald kon worden.

De andere halve finale was LTC Spijkenisse tegen Suthwalda. Voor Spijkenisse won Thorsten Sollie zijn single en kwam Jannick Lupescu in een tie-break tegen Boy Westerhof nog dicht bij een derde set, maar verloor deze uiteindelijk. Suthwalda kwam daarmee met 3-1 uit de singles. Na een gelijkspel uit de dubbels ging Suthwalda door naar de finale.

Op zondag, onder het oog van veel supporters op de volgepakte tribunes, waren mooie partijen van hoog niveau te zien. Na de enkelspelen was de stand 3-1 in het voordeel van de Lewabo. In de dubbels was Lewabo uiteindelijk ook sterker, eindstand 5-1.