Clicky

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Zuidplas met gouden erespeld

Copyright Omroep Zuidplas

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zuidplas ontvangt Jaap Koppenaal op maandag 17 juni een gouden erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud van de Oorlogsgravenstichting.

Burgemeester Stoop is hierbij aanwezig.

De heer Koppenaal heeft na 32 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zuidplas  en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Zuidplas ligt een Nederlands oorlogsslachtoffer begraven. De heer Koppenaal is als consul opgevolgd door Hans van Reeuwijk.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.