Clicky

Moerkapelse kersen voor mantelzorgers

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen weken waren op twee momenten mantelzorgers te gast bij kersenkwekerij Jomajole in Moerkapelle. 

Als waardering voor alle inzet van mantelzorgers voor hun naaste kregen zij een gezellige middag aangeboden.  Er werd genoten van de nog warme kersenflappen met een lekkere kom koffie of thee. Daarna volgde een rondleiding door het bedrijf.

Tijdens de rondleiding werden de diverse fruitsoorten bewonderd en kregen de mantelzorgers uitleg over de verschillende kersenrassen, de bomen, de snoeiwijze het plukken en niet te vergeten over de inzet van de mensen van de zorgkwekerij. eenmaal weer voorin de kas werd door de mantelzorgers nog gezellig gekletst onder het genot van een kersenijsje van eigen pluk.

Deze waarderingsactiviteit die in opdracht van de gemeente Zuidplas opgezet was door het steunpunt mantelzorg werd door alle aanwezigen erg gewaardeerd.