Clicky

Stephen Curry’s winnen toernooi van basketbalvereniging De Waterdragers

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 22 juni organiseerde de Nieuwerkerkse Basketbalvereniging de Waterdragers, ter afsluiting van het speelseizoen, een sportief toernooi.

Met zo'n 70 deelnemers was het toernooi een groot succes. De diversen teams strijden om de eer en het toernooi werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Iedereen doet mee
Het leuke van het toernooi van De Waterdragers is dat echt iedereen mee kan doen. Uiteraard waren er veel leden aanwezig, maar ook veel familie en vrienden. De teams zijn heel divers en de nadruk ligt op de gezelligheid; niet op het winnen. Vandaar dat de jongste spelers (tm 12 jaar) bij het scoren twee punten voor het team kregen en de overige deelnemers één punt per keer. Bij de jongste spelers werden de speelregels door de vingers gezien; zij probeerde op de nek van een medespeler te scoren!

De winnaars
De diverse teams hadden allemaal de naam van bekende basketbalspelers. Het team 'de Stephen Curry's', bestaande uit Joeri, Max, Lex , Lucas, Casper, Anneloes, Sid,  Alec, Ryan en Martine werd eerste. Zij werden beloond met echte Kanjer stroopwafels; omdat zij echt kanjers zijn!

Benoeming erelid
Na het toernooi was er nog een gezellig barbecue, waar ook nog een aantal oud (bestuurs-) leden aanschoven. Op het hoogtepunt van alle gezelligheid werd Alexander Rasink benoemd tot erelid. Dit omdat hij al meer dan 25 jaar enorm veel voor de vereniging betekend. Van teamspeler, tot coach en bestuurslid. Alexander heeft nagenoeg alle functies bij de Waterdragers op zijn naam staan. Een mooi moment om hem in het zonnetje te zetten.

Zomerstop
Op woensdag 10 juli hebben de Waterdragers hun laatste training en na de zomerstop starten zij weer op maandag 2 september. Wil je ook onze basketbal gezelligheid ervaren? Check onze site voor de trainingstijden en locaties en wees welkom! www.waterdragers.nl