Clicky

Omroep Zuidplas' nieuwe politiek verslaggever: Ton Stoffels

Copyright Omroep Zuidplas

Omroep Zuidplas stelt graag haar nieuwe politiek verslaggever aan u voor: Ton Stoffels.

Ton is reeds aan de slag als politiek verslaggever bij Omroep Zuidplas. Wij zijn bijzonder blij met de komst van Ton. 

Hij vertelt zelf: 'Enige tijd geleden was Omroep Zuidplas op zoek naar een politiek verslaggever waarna ik me aanmeldde. Na een plezierig kennismakingsgesprek met voorzitter John Kreuger en hoofdredacteur Danny Govers besloten we het met elkaar te proberen.'

Hij vult aan: 'Ik ben inwoner van Capelle aan den IJssel en woon er sinds 1973. Mijn achtergrond is het bedrijfsleven waar ik diverse hogere functies bekleedde. Na mijn pensionering ben ik actief gebleven. Ik werd Capels gemeenteraadslid voor  de VVD. Mijn portefeuille was veiligheid, het sociale domein en communicatie. In de wandelgangen werd ik de liberaal met het sociale hart genoemd. Een van mijn speerpunten was een oplossing zoeken voor de door hangjongeren veroorzaakte overlast, vooral ’s nachts. 

Ook heb ik me bezig gehouden met het zoeken naar een oplossing voor het ontbreken van kwaliteit op de werkvloer resp. de verkwisting van overheidsgelden door de 'onwil' van diverse zorgaanbieders om samen te werken.

Ton heeft naast zijn politiek loopbaan ook nog diverse andere nevenfuncties gehad. 'Als lid van het Algemeen Bestuur Hitland maakte ik me hard voor het op een goedkopere manier bijhouden van het achterstallig klein onderhoud. Als lid van het Algemeen Bestuur van de ANBO introduceerde ik de gratis computer lessen voor senioren en het goedkoop dineren onder begeleiding van muziek in een van de zorginstellingen met een openbare ruimte.' 

Heeft u zelf iets wat u kwijt wilt over de politiek in Zuidplas, of kunnen er dingen volgens u politiek beter? Mail Ton dan op politiek@omroepzuidplas.nl.

Wij wensen Ton veel succes en plezier met zijn nieuwe vrijwilligersfunctie als politiek verslaggever bij Omroep Zuidplas!