Clicky

Gemeenteraad Zuidplas beveelt Han Weber aan als nieuwe burgemeester gemeente Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeenteraad heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 15 juli 2019 besloten om de heer J.F. (Han) Weber (52) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zuidplas. 

Tot begin mei was de heer Weber (D66) gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Als de minister instemt met deze aanbeveling, zal de heer Weber op 30 september geïnstalleerd worden als burgemeester van Zuidplas.
De uitkomst van de besloten raadsvergadering is tijdens de openbare raadsvergadering op dezelfde avond bekendgemaakt door de heer F.G. (Ferry) van Wijnen.

Bestuurder met lef
“De raad ziet in de heer Weber een bestuurder met lef die de gemeente Zuidplas verder kan brengen,” zo vat de heer Van Wijnen (voorzitter van de vertrouwenscommissie) het oordeel van de gemeenteraad samen. “Door zijn jarenlange ervaring heeft de heer Weber niet alleen veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar neemt hij eveneens een uitgebreid bestuurlijk netwerk mee. Kwaliteiten die hij onder meer in kan zetten voor de uitdagingen waarvoor de gemeente Zuidplas zich gesteld ziet, zoals de klimaatadaptatie en de ruimtelijke plannen die momenteel worden ontwikkeld voor de Zuidplaspolder.”

Trots
De heer Weber is enorm blij met het besluit van de gemeenteraad: “Ik ben zeer vereerd en trots dat de gemeenteraad mij het vertrouwen heeft geschonken om zijn burgemeester en van al de inwoners van Zuidplas te mogen zijn. Ik zal mijn beste beentje voorzetten om de burgemeester te zijn waarop Zuidplas kan bouwen. Zuidplas is een mooie verzameling dorpen vlakbij grote steden. De verschillende karakters van de dorpen geven kleur aan de gemeente. Mijn vrouw en ik zien er dan ook naar uit om snel in Zuidplas te komen wonen.”
De heer Weber is geboren en getogen in haven- en industriestad IJmuiden. Als gedeputeerde in Zuid-Holland heeft hij de afgelopen acht jaar de nodige ervaring opgedaan met vraagstukken rond natuur/recreatie, bodemdaling en landbouwinnovatie, de glastuinbouw en de energietransitie. “Deze opgedane ervaring en het opgebouwde netwerk komt mij vast mooi van pas in mijn nieuwe rol als burgemeester.”

Benoeming
Met de aanbeveling van de heer Weber komt de afronding van de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester in zicht. De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning verzonden. De benoeming is definitief zodra het koninklijk besluit daartoe is getekend. De gemeenteraad hoopt dat de heer Weber per 30 september 2019 als nieuwe burgemeester van Zuidplas kan worden geïnstalleerd.