Clicky

Dader zedenzaak Nieuwerkerk veroordeeld tot 6 jaar cel

Copyright Omroep Zuidplas

De politie, die in februari een 29-jarige man in verband met een zedenzaak in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft aangehouden, is maandag 29 juli veroordeeld tot en gevangenisstraf van 6 jaar.

De man uit Capelle aan den IJssel zou in februari 2018 een 16 jarig meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel seksueel hebben misbruikt. Het meisje zou de man een lift hebben gegeven op haar scooter.

De verdachte sprak op de bewuste zaterdagavond 24 februari 2018 op de Klaas Klinkertweg in Capelle aan den IJssel een 16-jarig meisje aan dat daar op haar scooter reed. Hij vroeg haar een lift naar de golfbaan Hitland en bedreigde haar met een mes. Het meisje werd in de bosjes bij de Blaardorpseweg in Nieuwerkerk aan den IJssel door de man misbruikt.

De reconstructie van de zaak werd uitgezonden bij Opsporing Verzocht, maar ook bij de regionale opsporingsprogramma’s als Team West en Bureau Rijnmond. Ook werd de oproep gedeeld via verschillende social media kanalen. Tips leidde uiteindelijk tot het aanhouden van de dader.

Beeld : rtvrijnmond/rtvwest/avrotros