Clicky

Heropening De Dames op Leefgoed de Olifant woensdag 28 augustus

Copyright Omroep Zuidplas

Restaurant & theehuis De Dames ondergaat op dit moment een metamorfose. In zijn korte bestaan bleek de keuken al snel te klein om alle locaties op Leefgoed de Olifant culinair goed te kunnen ondersteunen.

 Een vergroting was noodzakelijk en die is woensdag 28 augustus afgerond. Het restaurant wordt dan weer in gebruik genomen. Als overbrugging was pop-up restaurant 'Daar Buiten' in De Kas; een nieuwe beleving in de natuur op het Leefgoed.

'Door de toenemende populariteit van de vergaderlocaties en De Kas, onstond een capaciteitsgebrek in de keuken. Niet alleen voor het restaurant, maar ook voor de catering wordt daar gekookt en afgewassen. Tijdens de activiteiten in De Kas kwam het nogal eens voor dat we gasten van ons restaurant moesten teleurgestellen, maar daar komt nu een eind aan', weet de immer enthousiaste bedrijfsleider Erwin de Visser. 'Gelukkig konden we een stuk aan ons restaurant bouwen. Door de toiletgroep naar het nieuwe deel te verhuizen, konden we de keuken met spoelkeuken een stuk vergroten. We krijgen in de nieuwe aanbouw ook de garderobe en een paar extra tafels.'

De verbouwing vond grotendeels plaats zonder de gasten te storen, maar toen de muren moesten worden doorgebroken en nieuwe geplaatst, moest het restaurant sluiten.
'We hebben er voor gekozen om niet dicht te gaan in de vakantieperiode, maar van de nood een deugd te maken door een pop up-restaurant in De Kas in te richten. Het was even improviseren met een keuken in een tent, maar met onze ervaring als cateraar vonden we snel onze draai. Wel hebben we de kaart wat moeten aanpassen. Gelukkig bleek dat geen probleem en wisten onze gasten het zomerse sfeertje van De Kas op prijs te stellen.'

Feestelijke heropening
Op dit moment wordt de nieuwe keukenapparatuur geïnstalleerd en daarna kan de herinrichting plaatsvinden. Die moet voor woensdag 28 augustus zijn, want dan opent De Dames weer als vanouds de deuren. De Kas wordt dan weer gebruikt voor de culturele en culinaire evenementen, recepties, vergaderingen en trouwpartijen in landleijk groen, zonder dat dit ten koste gaat van de restaurantgasten van De Dames of partijen op andere locaties. Op donderdagmiddag 29 augustus om 17 uur is de officiële heropening van De Dames en wordt een toast uitgebracht op het succes van Leefgoed de Olifant, dat in de afgelopen zes jaar een begrip is geworden in de regio.

Leefgoed de Olifant vindt u aan de Groenendijk 325 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hun uitgebreide website voor reserveringen, boekingen en het activiteitenprogramma is www.leefgoed.nl.