Clicky

De tiende editie van het Zuidplas MuziekFestival komt eraan!

Copyright Omroep Zuidplas

In 2002 werd voor het eerst de Nieuwerkerkse Muziekweek georganiseerd. Dit evenement werd georganiseerd vanuit de Stichting Cultureel Netwerk Nieuwerkerk (SCNN). 

Het festival werd toen uitgespreid over een week waarin diverse muzikale activiteiten werden gepland, waaronder een avond waarin orkesten en koren uit Nieuwerkerk een gezamenlijk programma neerzetten.

Na de gemeentelijke fusie tot Zuidplas fuseerde ook de muzikale samenwerking van de dorpskernen. Zo beleefde het Zuidplas MuziekFestival in 2010 zijn eerste uitvoering in de vorm van een muzikale estafette: met een korenmiddag in de dorpskerk van Moordrecht, een orkestenavond in het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk, en een klassiek concert voor kleine ensembles in de Ontmoetingskerk in Zevenhuizen.

In 2015 is voor het eerst gekozen om alle activiteiten te spreiden over de gehele dag in één dorpskern. Omdat Zevenhuizen het meest geschikt daarvoor is (met wel drie kerken op loopafstand van elkaar in één straat) werd “beKOORlijk 7huizen” de volgende stap.

Een jaar later werd besloten om de orkestenavond te laten versmelten met de korendag, een bonte mengeling van koor- en orkestuitvoeringen tijdens

“Bekoorlijk 7huizen”
Sinds 2017 is de Play-in voor spelers uit Harmonie-en Fanfareorkesten in het leven geroepen: deze Play-in brengt veel enthousiaste muzikanten Zuidplas en de regio bij elkaar. Er wordt de hele dag o.l.v. de dirigent van één van de regionale orkesten gestudeerd aan diverse muziekstukken. Aan het einde van de dag komen koorzangers erbij en wordt een gezamenlijk een muziekstuk gespeeld: een echt muzieknetwerk!

Lustrumviering, 10-jarig bestaan.
Zaterdag 5 oktober 2019 wordt het Zuidplas MuziekFestival alweer voor de tiende keer gehouden. Alle concerten zijn gratis toegankelijk! (Er staan wel dozen voor giften klaar, een kleine bijdrage wordt natuurlijk altijd gewaardeerd!).

Met veel muzikale optredens in zorgcentrum ‘De Zevenster’, Het kleine kerkje, De Ontmoetingskerk, diverse presentaties op een Buitenpodium in het centrum van Zevenhuizen, en in winkels in de Dorpsstraat.
De play-in en de gezamenlijke afsluiting vinden plaats in Swanla.