Clicky

Weinig probleemdrinkers in Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Volgens onderzoek van afkickkliniekwijzer.nl heeft de gemeente Zuidplas vijf procent overmatige drinkers, wat samen met de gemeentes Waddinxveen en Gouda het laagste in de directe omgeving is. 

Van alle aangrenzende gemeentes scoorden Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland met zes procent hoger. Alphen aan den Rijn heeft procentueel nog meer overmatige alcoholgebruikers met zeven procent. 

In de provincie behoort Zuidplas tot één van de 'braafste'van de klas. Alleen in de gemeentes Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Nissewaard scoren met vier procent, en Hardinxveld-Giessendam met drie procent, lager dan Zuidplas. De provincie Zuid Holland staat met gemiddeld zeven procent op de negende plaats. Noord Holland telt met negen procent het hoogste percentage overmatige drinkers van de twaalf provincies. 

Afkickkliniekwijzer.nl berekende op basis van data van het CBS en het RIVM dat landelijk één op de elf Nederlanders overmatig alcohol gebruikt. Voor een man komt dat op 21 glazen alcohol per weerk, bij vrouwen is dat 14 glazen alcohol per week.