Clicky

Tunnel bij Capelsebrug volledig open

Copyright Omroep Zuidplas

Capelle aan den IJssel, augustus 2019 – De fiets- en voetgangerstunnel bij  Capelsebrug onder de Abram van Rijckevorselweg richting ’s-Gravenland is weer volledig open. 

De laatste werkzaamheden in de tunnel zijn afgerond. Ook fietsers kunnen weer door de tunnel fietsen. Vorige week werd de tunnel ruim een week eerder dan gepland opengesteld voor voetgangers. Het fietspad bleef toen nog gesloten, omdat dit nog geasfalteerd moest worden. Fietsers moesten daardoor afstappen en lopen. Alle onderhoudswerkzaamheden zijn nu afgerond, waardoor voetgangers en fietsers weer door de tunnel kunnen.
 
Het onderhoud aan de tunnel werd voor het eerste uitgevoerd sinds de bouw ervan in 1993.
 
De tunnel is op het oog een normale tunnel, maar met een zogenaamde klepconstructie. Dit voorkomt bij een eventuele overstroming van de Hollandsche IJssel extreme wateroverlast in de omgeving. Tijdens het onderhoud is het asfalt in de tunnel vervangen en de betonvloer onderhouden. Ook is de tunnel geschilderd. Door de onderhoudswerkzaamheden kan de tunnel weer zo’n 40 jaar mee.
 
Om de overlast voor fietsers en voetgangers zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente Capelle de afgelopen weken pendelbusjes ingezet.