Clicky

Gemeente Capelle nu ook bereikbaar via WhatsApp

Copyright Omroep Zuidplas

Sinds maandag 2 september 2019 is de gemeente Capelle aan den IJssel ook via WhatsApp bereikbaar. 

Via WhatsApp-nummer +31 6 15 30 32 18 kunnen Capellenaren en Capelse ondernemers een vraag stellen of een melding doen. Bellen naar dit nummer is niet mogelijk. Gebruik hiervoor altijd 14010.

“Als gemeente willen we zorgen dat onze inwoners ons kunnen bereiken op een manier die past bij deze tijd”, vertelt burgemeester Peter Oskam. Het grote voordeel van WhatsApp is dat je eenvoudig een foto van bijvoorbeeld een locatie mee kunt sturen. Dit geeft vaak een duidelijker beeld van de vraag of de melding. Veel vragen en meldingen kunnen we snel via WhatsApp beantwoorden. Maar niet alles. Vragen waar we persoonlijke informatie voor nodig hebben, nemen wij vanwege de privacy niet via WhatsApp in behandeling. Daarvoor kunnen mensen gebruikmaken van het contactformulier op onze website of gewoon bellen met 14010”.

Bereikbaarheid via WhatsApp
De gemeente is via WhatsApp bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Buiten deze tijden kan wel een bericht worden gestuurd. De gemeente reageert dan op de eerstvolgende werkdag.

Veilig gebruik van WhatsApp
Digitale communicatiemiddelen zoals WhatsApp zijn geen eigendom van de gemeente. De gemeente heeft geen invloed op de beveiliging van de app. Daarom vraagt de gemeente op WhatsApp nooit aan Capellenaren om hun persoonlijke gegevens zoals woonadres of Burgerservicenummer (BSN) door te geven. Vragen of meldingen waarbij persoonsgegevens nodig zijn of van persoonlijke aard zijn stelt u via het contactformulier op www.capelleaandenijssel.nl. Of bel met de gemeente via 14010. Op www.capelleaandenijssel.nl/privacy wordt meer informatie gegeven over hoe de gemeente omgaat met privacy.

De gemeente reageert alleen op vragen of meldingen en neemt zelf geen contact op via WhatsApp.

Pilotfase
De gemeente Capelle aan den IJssel probeert de komende maanden uit of de toevoeging van WhatsApp meerwaarde heeft in het contact met de Capellenaar. Als dit succesvol blijkt dan wordt WhatsApp definitief ingevoerd.

Capelle op Social
De gemeente wil graag voor alle inwoners op een digitale, laagdrempelige manier bereikbaar zijn. Naast WhatsApp is de gemeente ook te volgen op Facebook @capelleaandenijssel.gemeente, Twitter @Capelle_IJssel en Instagram capelle_ijssel.